Чудотворен чучур цeри безплодие

ХИТ РЕТРО

Чудотворен чучур цeри безплодие

36115
на 19.04.2013
Чудотворен чучур цeри безплодие
Автор:   ПИК

Покойната баба Василка от с. Добрич завеща лековитата вода на дъщеря си

Гроздана, дъщерята на баба Василка, е новият стопанин на трите лековити чучура в с. Добрич, Димитровградско. Покойната вече жена бе истинска легенда повече от 40 години, а сега делото й продължава нейната наследница. Да си налееш от спасителната вода все още е безплатно.

препоръчано

 

През 1970 г. баба Василка сънува трима светии: Василий, Йоан и Григорий. Те й казват, че под стаята й има лековита вода. Обяснили й, че преди 600 г. на мястото на нейния дом е имало манастир. Още на следващия ден жената извикала майстори, които да направят чешма в собствената й стая. Течността, която накрая бликнала от недрата на земята обаче се разделяла на няколко струи. Затова баба Василка накарала водопроводчиците да я пуснат през три крана.

С течение на времето мълвата за чудотворните чучури се разнесла из страната и все повече хора прииждали в село Добрич. Василка не връщала никого. Напротив, питала всеки от какво страда, давала му съвети, казвала му молитви. Единият чучур церял от безплодие, другият – болни очи, третият – кожни болести, разказват пациенти. Водата често помагала и при други здравословни проблеми.

Василка не взимала нито един лев от хората, които идват да си наточат от лековитата течност. Тя съветвала страдащите от различни болежки да пият от нея три поредни дни, точно в 13:30 ч. Преди и след това трябвало да прочете молитва, защото вярата била неразделна част от лечението.

Същите напътствия дава днес и Гроздана, дъщерята на Василка. Наследницата на родната Майка Тереза е направила параклис от стаята на своята родителка. Но отново не иска и лев от хората, които да облекчат болките си. Гроздана е поставила икони на тримата светии, които се явили на майка и преди 40 години. Василка  беше покосена от инсулт на 91 г., без преди това да е боледувала сериозно. Къщата й продължава да е пълна с хора, мнозина понякога се връщат по няколко пъти, за да вземат лечебна вода и за свои близки.  

 

 

Сподели:
Бомба x
4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си 4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 132
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това