ЧУДОТО НА ВЯРАТА: Молитвите към този светец избавят от пиянство, а тези четири имена имат повод да почерпят

Бомба

ЧУДОТО НА ВЯРАТА: Молитвите към този светец избавят от пиянство, а тези четири имена имат повод да почерпят

30057
на 19.12.2020
ЧУДОТО НА ВЯРАТА: Молитвите към този светец избавят от пиянство, а тези четири имена имат повод да почерпят

1. Св. мъченик Бонифаций  († 290 г.) -  Свети Бонифаций Римски е роден през 3 век в Рим. Според житието му, той бил управител на имотите  на Аглая, дъщерята на префекта на Рим - Акций. Бонифаций бил любовник на знатната римлянка, известен пияница, но притежавал добро сърце и бил милостив към нищите и помагал на нуждаещите се.

препоръчано

Неговата господарка Аглая била християнка, която събирала свети мощи. Затова го пратила в Мала Азия да купи мощи на мъченици за вярата. Бонифаций, заедно с роби от имението на господарката си, заминали за Мала Азия и по-точно в град Тарс, където станал свидетел на мъченичеството на 20 християни.

Когато видял техните страдания и той повярвал и изповядал себе си като християнин. Той коленичил и отказал да се поклони на боговете на римляните. Тогава го изпратили на изтезания. След което бил посечен с меч. Робите на Аглая го търсили три дни, като мислили че той е някъде в кръчмите. Когато го намерили, Бонифаций бил вече посечен и успели да го откупят за 500 златни монети.

Помазали останките му с благовония и ги пренесли в Рим.  След като го пренесли в Рим, Аглая построила малък храм в пределите на своето имение на Латинския път и погребала мощите му там. След нейната смърт и тя била погребана до него.

През Vll век на хълма Аветин в Рим била построена църква, посветена на Алексий човек Божий и свети мъченик Бонифаций, където пренесли мощите му. В днешни времена те продължават да се пазят там. Наред с неговата памет, днес се чества и паметта на света Аглая, която била приета в сонма на светците след блажената си кончина.

ИМЕН ДЕН ПРАЗНУВАТ: Аглая, Аглика, Дарина, Дарин

Свети Бонифаций избавя от пиянството. Молитвите към него спомагат за избавянето от този порок.

Сподели:
Бомба x
Астролог: Денят е успешен само за оптимистите Астролог: Денят е успешен само за оптимистите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ-СДС получават мандат за правителство като първа сила на изборите - Даниел Митов го взима от Румен Радев (НА ЖИВО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ-СДС получават мандат за правителство като първа сила на изборите - Даниел Митов го взима от Румен Радев (НА ЖИВО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 210
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това