ЧУДО: Бяло врабче спасява село

Региони

ЧУДО: Бяло врабче спасява село

6737
на 22.01.2020
ЧУДО: Бяло врабче спасява село
Автор:   ПИК

Добра поличба във видинското село Градец! Бяло врабче, което се среща изключително рядко, се появи в населеното място. Местни хора успяват да го заснемат и да увековечат нетипичното явление.

препоръчано

Според народните поверия появата на бяла птица носи здраве и късмет на хората, които я зърнат. А мястото се превръща специално и около него има положителна енергия, пише всекидневник.

"През 2015 година за пръв път видяхме в селото бяло врабче. И оттогава започнаха да ни се случват хубави неща. Пет години по-късно историята се повтаря и сега имаме още по-голяма надежда да живеем по добре. Ясно е, че ще ни носи късмет, дано пак се завърне", разказа кметът на Градец Илия Томов.

Местните жители вече имат четири големи желания, които да им бъдат изпълнени от чудодейната птица - да бъде построен завод за бутилиране на минерална вода край извор в района и така да бъде осигурен работа на стотици души, да се изгради лечебен санаторуим в селото, да се отвори старчески дом и да се реставрира скалният манастир.

"Бялото врабче може да ни помогне всички тези цели да бъдат изпълнени и хората да живеят много по-добре. А и не е изключено, след като ги построим, да ни се промени статутът и да станем град", изрази надежда Томов.

Кметът на Градец призна, че със съселяните му живеят в район от България, който често е забравян от властта и се налага да разчитат на чудеса и добри поличби, за да се справят с всекидневните си проблеми.Бяло врабче не за пръв път се появява у нас, но всеки път предизвиква сериозно внимание към себе си. През 2010 г. подобен феномен се наблюдаваше в пловдивското градче Съединение. Тогава бялото врабче било заснето в двора на сем. Маринчешки.

През септември същата година във великотърновското село Долна Липница се появило друго бяло врабче. Възрастни хора тогава коментират, че за целия живот не са виждали подобно нещо. Подобни феномени се случиха още в Сливен и Пловдив.

Сподели:
Бомба x
Срещнали ли сте сродната си душа в секса – тези знаци ще ви покажат Срещнали ли сте сродната си душа в секса – тези знаци ще ви покажат
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това