ЧУМАТА НА 21 ВЕК: Експертите за огромния товар върху интернет: Ще срине ли мрежата коронавирусът?

Технологии

ЧУМАТА НА 21 ВЕК: Експертите за огромния товар върху интернет: Ще срине ли мрежата коронавирусът?

50196
на 25.03.2020
ЧУМАТА НА 21 ВЕК: Експертите за огромния товар върху интернет: Ще срине ли мрежата коронавирусът?
Автор:   Превод: ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Докато пандемията от коронавируса се разпространява по целия свят, все повече хора работят от вкъщи, като наблюдават финансовите пазари или се опитват да поддържат връзка, докато участват в социалното дистанциране, пише slate.com.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Става дума за огромно използване на интернет, голяма част от което обикновено се осъществява в офиси, а инфраструктурата на мрежата в момента вече показва признаци на напрежение.

„Определено сме забелязали вече вълна от прекъсвания и проблеми, свързани с набирането на скорост на коронавируса“, ​​каза в имейл в сряда Ейдриън Блъм, директор по комуникациите на сайта за отчитане на прекъсването на Ookla.

Междувременно други пунктове в мрежата, като услугите за видеоконферентна връзка, се подготвят за натиск заради прекомерното използване. 

Може ли коронавирусът всъщност да наруши интернет? Може би малко. Ето някои от начините, по които можем да го усетим.

Видеоконферентната връзка

Все повече и повече хора, останали да работят от своите дивани, вероятно ще започнат да използват услуги като Zoom и Skype за виртуални срещи. Колежи като Станфорд и Университета във Вашингтон също изнасят лекции, използвайки софтуер за видеоконференции, тъй като личните часове са отменени. Видеото вече представлява около 70 процента от мрежовия трафик и със сигурност ще има повече хора, които продължават да работят на Netflix, тъй като избягват дейности извън дома. Така че, има опасения, че добавянето на конферентна връзка може да претовари някои мрежи.

Роджър Ентърър, основател на консултантската и изследователска фирма Recon Analytics, отбелязва, че хората вероятно надценяват възможностите на трафиказа бизнес видео контакти.

Консумацията на видео е вече доста висока през нощта, когато хората гледат Netflix и YouTube, така че мрежите вече са изградени, за да поддържат голям трафик.

Освен това много от услугите сами разчитат на основните доставчици на облаци, които са създадени да се справят с огромни скокове в трафика и няма вероятност да се провалят.

„Те трябва да са на еластична облачна услуга от Amazon или Microsoft или Google и динамично да получават тази честотна лента“, казва Ентърър.

В случай, че в крайна сметка се сблъскате с проблеми със свързаността, той препоръчва или да намалите разделителната способност на изображението, или да изрежете видеоклипа изцяло.

„Наистина ли трябва да виждате хубавите лица на колегите си? Аудио конференцията използва 40 килобита в секунда. Толкова е малка."

Сайтове за търговия с акции

Според Downdetector, фондовите сайтове като Ameritrade и E-Trade са наблюдавали скокове в докладите за прекъсване през този месец.

Уеб базираните търговски услуги често имат проблеми с нетипични скокове в трафика, тъй като не използват често доставчици извън облака поради финансово чувствителния характер на сделките с акции. Обикновено тези сайтове предпочитат да разработят свои собствени системи, за да ги направят по-сигурни, но често нямат капацитет. Също така е скъпо за търговските услуги да създават системи, които могат да се справят с извънредни събития като пандемия.

Корпоративни VPN

Компаниите по света временно затварят работните си места, за да помогнат да се забави разпространението на вируса. Видни фирми като Amazon, Twitter, JPMorgan Chase и Procter & Gamble вече молят някои или всички свои служители да работят от вкъщи. Тъй като все повече офиси затварят вратите си, по-големи части от работната сила ще трябва да започнат да използват виртуални частни мрежи, които позволяват на служителите отдалечено да обменят частни данни с техните компании.

Обикновено обаче компаниите създават своите VPN за подгрупа от отдалечени и пътуващи работници, а не за целия си персонал. Претовареният VPN може да доведе до забавяне и загуба на пакети, което се отнася до данни, които са изгубени по маршрута.

Ако хората се сблъскат с проблеми, вероятно това ще стане, защото работодателите им не са се подготвили адекватно. „Въпросът е:„ Дали компаниите са похарчили пари, за да се подготвят за това предварително, или просто са изразходвали минимума, за да се приспособят към трафика, който са смятали, че ще имат в даден момент?, казва Даръл Плъмър, вицепрезидент и сътрудник на Gartner в консултантската фирма Gartner.

Когато компаниите създадат своите VPN, те предвиждат възможността да надхвърлят натоварванията си, но рядко биха очаквали спешен сценарий, в който би трябвало да го удвоят или утроят. Компаниите трябва да провеждат различни стрес тестове за техните VPN мрежи, като определят колко връзки могат да бъдат направени през мрежата. Тестовете за натоварване също могат да симулират изпращане на различни видове съдържание през VPN. И въпреки това, Plummer отбелязва, че компаниите не отдават често приоритет на това осигуряване на качеството. „Това не им е приоритет. По-голямото притеснение, което имам, е, че повечето корпорации, с които говоря, изглежда не знаят за това. "

Видео игрите

Интернет мрежите в Европа бележат значителни скокове на трафика, докато хората се обръщат към компютрите си за забавление, оставайки си вкъщи. Училищата в Италия например са затворени, оставяйки много деца да играят видеоигри. По време на разговор с анализатори в сряда, изпълнителният директор на Telecom Italia Луиджи Губитози съобщи, че наземната му мрежа отбелязва увеличение на трафика от над 70 процента , което води до наводнение от изгубени интернет връзки. Gubitosi приписва това на „онлайн игри като Fortnite“, които заемат повече честотна лента от повечето отдалечени работни услуги. 

Превод: ПИК

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с Боташ на българската прокуратура (ВИДЕО) Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с "Боташ" на българската прокуратура (ВИДЕО)
ново
Днес: 92
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК