ЧУТОВЕН РЕЗИЛ: Атанас Чобанов шокира с разкритие за аматьорите Кирчо и Лена: Аз им пратих списъка с имена, който Петков предаде на Гешев. Същите сега правят конституционни реформи с двама от корупционерите

Акценти

ЧУТОВЕН РЕЗИЛ: Атанас Чобанов шокира с разкритие за аматьорите Кирчо и Лена: Аз им пратих списъка с имена, който Петков предаде на Гешев. Същите сега правят конституционни реформи с двама от корупционерите

222620
на 20.06.2023
ЧУТОВЕН РЕЗИЛ: Атанас Чобанов шокира с разкритие за аматьорите Кирчо и Лена: Аз им пратих списъка с имена, който Петков предаде на Гешев. Същите сега правят конституционни реформи с двама от корупционерите
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Шокиращо разкритие направи журналистът Атанас Чобанов. Той призна, че лично стои зад списъка с 19 имена, който бившият премиер Кирил Петков занесе на Иван Гешев в прокуратурата преди малко повече от година, видя ПИК.

препоръчано

Според самия Петков в онзи списък присъстват лица, които според него са в основата на икономическата и криминалната престъпност в страната, но срещу тях не са предприети действия за търсене на наказателна отговорност.

Пърформънсът с носенето на списъка във Върховна касационна прокуратура се разигра в началото на февруари миналата година, скоро, след като кабинетът "Петков" вече бе превзел Министерски съвет и някои хора изпитваха въпиюща нужда да се изживяват като борци срещу корупцията. 

Днес, година и 4 месеца по-късно, стана ясно кой всъщност е изготвил този списък с корупционери и как е бил предаден на Кирил Петков.

"Февруари 2022 Кирил Петков и Иван Гешев са в Европарламента. Пред медиите Петков обявява, че 20 души в държавата са в основата на корупцията. Гръмват заглавия: "Списъкът на Петков". Само че списък няма. Любезно откликвам на отчаяната молба да пратя в Министерски съвет наши разследвания за корупция. Пращам ги по официален канал до шефа на кабинета на Кирил Петков - Лена Бориславова. В кабинета разпечатват статиите ни и Кирил Петков ги занася на Гешев. Лена Бориславова пък казва пред медиите, че данните са от Гугъл и... стават за смях", разказа самият Атанас Чобанов в социалната мрежа.

Припомняме, че в списъка, предаден от Петков на Гешев, фигурираха Валентин Златев, Христофорос Аманатидис-Таки, замесените в аферата "Осемте джуджета", Ружа Игнатова, Младен Михалев-Маджо, Владислав Горанов и др.

Сред корупционерите на Кирил Петков от началото на миналата година са също и Бойко Борисов и Делян Пеевски.

"Това упражнение със списъка можеше да се уплътни с оперативна информация от службите, които бяха на подчинение на Петков. Вместо да се подходи сериозно и отговорно видяхме юруш на пиара, за сметка на труда и рисковете, поети от разследващите журналисти през годините. Същите сега пазят имунитета на Борисов и пишат конституционна реформа с Пеевски, двама видни корупционери от списъка. Вместо да пишат български закон "Магнитски", примерно, шушукат по стаите с "айсберга на корупцията". На мен ми изглежда закономерно. Но списъкът с "Недосегаемите" е жив. Гешев е бил в американското посолство дни преди да го изрита ВСС и там са му го припомнили", добави още Чобанов в публикацията си.

Той приложи и скрийншот от имейла, който е изпратил до Лена Борислававова, тогава говорител на кабинета на Кирил Петков. Вижда се, че датата на изпращане е 7 февруари или два дни преди бившият министър-председател да се изтъпани с дебелия кафяв плик във ВКП.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят
ПИК TV x
ПИК TV! Гюнай Хюсмен с ГОРЕЩА ПРОГНОЗА: Българите разбраха по трудния начин, че трябва да гласуват - избирателната активност в неделя ще бъде по-висока (ВИДЕО) ПИК TV! Гюнай Хюсмен с ГОРЕЩА ПРОГНОЗА: Българите разбраха по трудния начин, че трябва да гласуват - избирателната активност в неделя ще бъде по-висока (ВИДЕО)
ново
Днес: 94
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК