Шахматната царица Нургюл отсече: Ще се състезавам само за България

Други спортове

Шахматната царица Нургюл отсече: Ще се състезавам само за България

8095
на 27.08.2023
Шахматната царица Нургюл отсече: Ще се състезавам само за България
Автор:   ПИК

Нургюл Салимова проговори след историческия успех с второто място на Световната купа по шахмат в Баку.

препоръчано

Тя каза, че за момента не е получавала официални покани от други страни  да участва за тях, а само неофициално ся водени разговори. Т

я е категорична, че към този момент ще се състезава само под флага на България, защото се надява проблемите в Българската федерация по шахмат скоро да се решат.

„Не знам какво да кажа за Българската федерация по шахмат, тъй и те не знаят какво да кажат, има безброй проблеми в нашата федерация. Те не знам вече и колко федерации са, не ги следя, тъй като няма ползва. Просто съм се концентрирала върху моята си работа и да свърша това, което зависи от мен, пък останалото ако се оправи, надявам се да се оправи. Много неща ми дават сили да продължа напред - главно родителите ми и мечтата ми. Тя е да стигна в шахмата на най-високо ниво“, каза спортистката ни.

Нургюл Салимова и нейният екип ще дадат официална пресконференция във вторник.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с хороскоп за 30 септември - Овните се радват на успехи, Телците са на обратния полюс САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с хороскоп за 30 септември - Овните се радват на успехи, Телците са на обратния полюс
ПИК TV x
Легендата Нешка Робева гневно пред ПИК TV: Цялото ПП са нагли престъпници (ВИДЕО) Легендата Нешка Робева гневно пред ПИК TV: Цялото ПП са нагли престъпници (ВИДЕО)
ново
Днес: 43
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК