ШАШ И ПАНИКА: Денковците треперят от ужас преди вота - ген. Атанасов натискал за разцепване на ППДБ

Акценти

ШАШ И ПАНИКА: Денковците треперят от ужас преди вота - ген. Атанасов натискал за разцепване на ППДБ

586851
на 13.08.2024
ШАШ И ПАНИКА: Денковците треперят от ужас преди вота - ген. Атанасов натискал за разцепване на ППДБ
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

С наближаването на поредните предсрочни парламентарни избори все повече започва да се разплита възелът, който крепи коалицията между "Продължаваме промяната" и "Демократична България". 

препоръчано

Само пред дни ПИК писа, че вече са налице няколко фактора, заради които се очертава огромно напрежение между хората на Кирил Петков и Асен Василев, и тези на Атанас Атанасов и Божидар Божанов, изтикан в лидерска позиция след оттеглянето на Христо Иванов. Припомняме, че на вота през юни коалицията регистрира колосален спад на гласовете, вследствие на което лидерът на "Да, България" хвърли оставка.

Упорито се говори, че наесен двете формации ще се явят на изборите поотделно, а идеята да скъса с партньорството първо дошла от хората на ген. Атанас Атанасов. 

В обединението отдавна има колизии и коалицията се разцепи около това дали с втория мандат, който отиде при тях заради разпадането на парламентарната група на ДПС, да бъде излъчен или не кабинет. А след това и заради готвения комплот срещу председателя на парламента Рая Назарян.

Освен това призивът на Христо Иванов ППДБ да заеме страната на Ахмед Доган, за да бъде остранен Делян Пеевски допълнитено предизвика размирици в дамата "Демократична България". А ген. Атанасов яростно се противопостави на идеята коалицията да заема която и да е страна в конфликтите, върлуващи в ДПС.

Последното напрежение в редиците на "добрите сили" дойде миналата сряда, когато се оказа, че техни депутати са подкрепили измененията на Закона за образованието, които забраняват "джендърската агитация" в училищата.

Според източници от ППДБ, ген. Атанасов е настоял пред десните активисти да се проведе вътрешно проучване дали "Да, България" няма да получи повече електорална подкрепа, ако отиде сама на избори и има свои собствени кандидат-депутати.

Според получените данни действително ДБ щяла да е по-силна на вота, ако отиде сама на изборите като коалиция между хората на Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Според членове на ДСБ извадката може да е задоволителна за джобния генерал, но изобщо не била представителна - масово били разпитвани членове и симпатизанти единствено в столицата и в градовете, в които ДБ има кметове. "Естествено, че това ще кажат координаторите ни, че сами сме по-силни… Председателят Атанасов си е втълпил, че "Промяната" само ни пречат да участваме във властта и натиска да се цепим за изборите", скептични са за проучването цитирани от "Уикенд" активисти на тъмносините.

Избраници от ПП също били наясно, че е възможно ДБ да поиска да се яви сама на вота и били сериозно притеснени, тъй като действително имиджът на десните е далеч по-приемлив пред избирателите и негативите за формацията се трупали предимно от кадрите на "Промяната", издадоха още от дясната фракция.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК