Швеция за първи път ще съди заподозрени за тероризъм в Сирия

СВЕТЪТ ДНЕС

Швеция за първи път ще съди заподозрени за тероризъм в Сирия

4359
на 26.11.2015
Швеция за първи път ще съди заподозрени за тероризъм в Сирия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В шведския град Гьотеборг днес е започнал съдебен процес срещу двама жители на града на възраст 30 и 32 години, обвинени в терористична дейност и убийства в Сирия, предава Фокус.

препоръчано

Това е първият по рода си процес в кралството, където има най-малко 120 души, за които е известно, че са воювали за „Ислямска държава“, а след това са се завърнали в родината си. Досега нито един от тях не е осъждан.

Важни доказателства на обвинението са фотографиите и видеоклиповете, намерени в домовете на заподозрените. В един от филмите, 32-годишният обвиняем разказва как е работил като снайпер, как в укритието му е попаднал снаряд и, че „да се убиват хора е по-весело“, отколкото да се отреже главата на кокошка.

По данни на шведската полиция, Гьотеборг е на първо място от европейските градове по брой на лицата, членуващи в различни радикални ислямски групировки.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 20
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК