Швеция се отказва окончателно от ваксината на "АстраЗенека"

Европа

Швеция се отказва окончателно от ваксината на "АстраЗенека"

3579
на 12.05.2021
Швеция се отказва окончателно от ваксината на АстраЗенека
Автор:   ПИК

Швеция прекратява след три седмици прилагането на ваксината "АстраЗенека" като първа доза, обяви днес шведското национално радио, цитирано от ТАСС.

препоръчано

Дотогава ще бъдат използвани общо около 200 хиляди дози за хората, получили първа доза от този препарат. След това Швеция ще се откаже от нови доставки на тази ваксина, както вече сториха съседните Финландия и Норвегия. Занапред на хората в Швеция, включително на тези над 65 години, ще се предлагат ваксините на "Пфайзер" и "Модерна", казаха от правителството.

В началото на този месец Стокхолм обяви, че ще предостави един милион дози от AstraZeneca на международната схема КОВАКС, която осигурява ваксини за по-бедните държави по света.

На 19 април шведските здравни власти оставиха в сила препоръката си да не се прилага AstraZeneca за хора под 65-годишна възраст. Преди това много държави спряха да използват този препарат поради появилите се съобщения, че у ваксинирани с него се появяват необичайни тромби в големите кръвоносни съдове. Дания вече се отказа от използването на ваксината на AstraZeneca.

Сподели:
Бомба x
6 признака, които показват, че с връзката ви е свършено 6 признака, които показват, че с връзката ви е свършено
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това