Шевченко: Майка ми и сестра ми са в Киев. Исках да избягат, те казаха "Не!" (СНИМКА)

Европа

Шевченко: Майка ми и сестра ми са в Киев. Исках да избягат, те казаха "Не!" (СНИМКА)

8591
на 04.03.2022
Шевченко: Майка ми и сестра ми са в Киев. Исках да избягат, те казаха Не! (СНИМКА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Легендарният украински футболист Андрий Шевченко даде интервю за Sky Sport, в което изтъкна, че се гордее с народа на Украйна, армията, както и с президента Володимир Зеленски.

препоръчано

Той посочи, че е необходимо военните действия и военната намеса на Русия да бъдат прекратени възможно най-скоро, защото се случват ужасни неща в родния му Киев.

"Говорих с родителите си, говорих с майка ми и й казах, че наистина искам да се върна, говоря за това, което се случва, за истинската трагедия на украинския народ, пред която е изправен в момента. Искам хората да разберат ситуацията, човешката страна на историята, пред която сме изправени.

Опитах се да говоря с благотворителни организации, да събера пари и да помогна на украинското общество там. Толкова съм горд, че съм украинец. Това е много труден момент за моята страна и моето семейство.

свързани новини

Майка ми и сестра ми в момента са в Киев, там се случват ужасни неща. Умират хора, умират деца, ракети удрят къщите ни. Трябва да спрем тази война, трябва да намерим начин да я спрем. Имаме бежанци, имаме нужда от хуманитарна помощ, медицинска помощ, храна... Мисля, че мога да направя много от тук и ще го направя. Опитах се да убедя семейството си да избяга, говорихме няколко пъти, но отговорът е не. Те искат да останат. Това е украинският дух", каза Шевченко.

Той посочва, че в момента не се интересува от футбол, но подкрепя решението за забрана на руските спортисти да се състезават в международни турнири.

"Когато войната не е спряна, смятам, че е правилното решение да се попречи на руските спортисти да участват в каквито и да било спортни състезания. Футболът вече не съществува за мен. Сега не е моментът. Нищо не гледам, няма спорт. Цялата ми концентрация, когато се събудя, е как да помогна на страната си", завърши Шевченко.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Andriy Shevchenko (@andriyshevchenko)

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК