Шедьоври на класика Георги Трифонов изложени в Бургас

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Шедьоври на класика Георги Трифонов изложени в Бургас

4682
на 19.09.2022
Шедьоври на класика Георги Трифонов изложени в Бургас
Автор:   ПИК

Изложбата „Вечен живот“ на класика Георги Трифонов ще може да бъда разгледана в Бургас в дните до 1 октомври. Тя се подрежда в залата на Дружеството на бургаските художници на ул. „Александровска“ и ще бъде открита във вторник, 20 септември, от 18 часа със слово на поета Недялко Йорданов.

препоръчано

Георги Трифонов (1947 – 2011) е творец с всестранни интереси, работил в областта на живописта, графиката, илюстрации, стенописи, дори скулптура. Увлича се по поезията и е автор на 10 стихосбирки и един сценарий.

За ценителите на изкуството той остава един от най-забележителните български живописци. Носител е на множество международни награди. Има над 40 самостоятелни изложби у нас и в чужбина.

Изложба на Георги Трифонов бе наредена през пролетта в столичната галерия на Вежди Рашидов.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
Често срещани грешки при катастрофа - ето какво не трябва да правят шофьорите Често срещани грешки при катастрофа - ето какво не трябва да правят шофьорите
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО! Петър Волгин пред ПИК ТV: Борисов говори на американското посолство. Най-добрата новина е, че ПП загуби тези избори, а Възраждане има повече от НПО-то Да, България (ВИДЕО) ЕКСКЛУЗИВНО! Петър Волгин пред ПИК ТV: Борисов говори на американското посолство. Най-добрата новина е, че ПП загуби тези избори, а "Възраждане" има повече от НПО-то "Да, България" (ВИДЕО)
ново
Днес: 142
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това