Шестчленно семейство живее в мизерия, нямат ток и вода

ЧАС ПИК

Шестчленно семейство живее в мизерия, нямат ток и вода

8815
на 22.03.2016
Шестчленно семейство живее в мизерия, нямат ток и вода
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Шестчленно семейство живее месеци наред със 160 лева в къща без ток и вода. Домакинството на Емил Горанов е сред най-бедните във врачанското село Манастирище. В две стаички и коридорче живеят четирима възрастни и две малки деца, а дори покривът над главата им е предоставен по милост от благодетел, съобщава Би Ти Ви. Никой от тях няма постоянна работа. Дойде ли студът, те се изхранват единствено със социалните помощи за по-голямото дете, което е на годинка и осем месеца.

препоръчано


Семейството е натрупало вересии за 300 лева в местния магазин, а точно тогава се появил и най-малкият член на семейството – бебето Росица. Социалните помощи са за по-големия внук на безработния Емил Горанов. „Моля работодатели, ако могат да ми предложат работа. Ще започна на минутата“, категоричен е дядото.

Дъщеря му Лазаринка е умствено изостанала, но има две деца. Малките се появяват на бял свят, тъй като младата майка нямала пари за гинеколог. Затова и раждането е станало в дома им. 

„Няма баня в къщата, наистина, трудно живеят, но социалната помощ е в такъв размер. В момента не са в риск децата, те ще бъдат гледани в тази къща от лелята“, отбеляза Цецка Петрова, социален работник в община Хайредин.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК