Вход
София
Времето в София 2 o C

Шефката на СЕМ Бетина Жотева с разкрития пред ПИК TV за скандалната обществена поръчка в БНР: Прокуратурата разследва, ще има санкции (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Шефката на СЕМ Бетина Жотева с разкрития пред ПИК TV за скандалната обществена поръчка в БНР: Прокуратурата разследва, ще има санкции (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

на 08.06.2020
46180
0
Шефката на СЕМ Бетина Жотева с разкрития пред ПИК TV за скандалната обществена поръчка в БНР: Прокуратурата разследва, ще има санкции (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
08.06.2020
0
46180

На УС не му е лесно да работи с трима директори за 8 месеца. Това каза новата шефка на СЕМ Бетина Жотева след среща с управителния съвет на радиото по повод поредния скандал там. Тя коментира неразбирателството между новия директор Андон Балтаков и съвета заради подписан договор без обществена поръчка.

Жотева заяви, че двете страни са заявили, че искат да работят заедно. СЕМ може да смени УС, ако има законови основания, сред които невъзможност за изпълнение на задълженията, физическа невъможност или акт за конфликт на интереси. Никой от УС нямат такива неща, за да бъдат сменени, посочи председателят на медийния регулатор.

Едната страна казва, че УС не го подкрепя достатъчно. УС казва, че не им се дават достатъчно данни. Ще намерят общата точка, убедена съм, каза Жотева.

По сагата с тока на БНР Жотева посочи, че са пропуснати срокове от предишния директор и новият действал при форсмажорни обстоятелства, има много пропуски от администпрацията на радиото и който е нарушил закони, ще бъде санкциониран, посочи шефката на СЕМ.

Проблемите идват още от сключването на договора от предходния директор Велев. Балтаков е подписал нов без обществена поръчка, заради липса на време. Това обаче също е нарушение и заради това договорът не е влязъл в сила. Поръчка не е пускана изобщо, но нарушението е направил този, който е отговарял за обществените поръчки в радиото, а не директорът. Трябвало е през ноември да започне обществената поръчка, тъй като договорът изтича в края на февруари, коментира още Жотева.

Прокуратурата разследва, ще има наказани, отсече тя. През ноември на поста генерален директор бе Антон Митов.

Нямаме право да четем търговски договори, обясни още Жотева на въпрос на Ива Николова защо не са контролирали процесите.

С приключването на обществената поръчка за доставка на ток, която е пусната сега, ще приключи и досегашният договор, сключен по времето на Велев.

Договорът, който Балтаков е сключил с новата фирма, въобще не е започнал да действа, увери шефката на СЕМ.

Жотева обясни, че СЕМ не може да задържи директора на БНР при условие, че той иска да излиза отпуски  да пътува за САЩ.

Подали сме сигнал в прокуратурата срещу всички, подписали договора за тока на радиото, обяви Стефан Ташев от УС. Ние сме си свършили работата по закон, затова сме избрани от СЕМ. Ние казахме на новия директор, че ще работим с него, но ние сме трима и сме изолирани от Балтаков, няма ни доверие. Той самият откри, че договорите са сключвани без наша санкция. Един път той ни обвинява в бездействие, втори път, че сме подали сигнал. Къде е златната среда, попита реторично Ташев.

Фирмата, доставяла досега ток на радиото по изтеклия договор, отказва да се махне от радиото, защото радиото дължало пари. След това от 9 април имало нова фирма - "Мост енерджи", сега се приключва обществена поръчка и може да спечели трета фирма. По някое време може да ни заведе някоя от фирмите дела, посочи Ташев.

Той увери, че УС не спъва работата на Балтаков, точно обратното, и доказателство за това е, че и тримата без забележки са гласували всички структурни и кадрови решения на Балтаков. Той е наказал икономическия директор с последно предупреждение за уволнение.  

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19038
архив

Офис мъдрост: Не пийте сутрин на работа силно кафе, защото няма да можете да заспите до обяд!

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Близнаците са повлияни от емоцията, лъжи за лесни успехи подвеждат Козирозите
x