Шефът на артистите Христо Мутафчиев негодува от Радев и кабинета му: Държавата прехвърля проблема от човек на човек

Акценти

Шефът на артистите Христо Мутафчиев негодува от Радев и кабинета му: Държавата прехвърля проблема от човек на човек

69655
на 03.09.2021
Шефът на артистите Христо Мутафчиев негодува от Радев и кабинета му: Държавата прехвърля проблема от човек на човек
Автор:   ПИК

Председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев коментира ситуацията с коронавируса пред БНТ. Според него ситуацията е двояка. От една страна се е отразила зле на всички, но от друга им е подействала градивно.

препоръчано

"Излязоха много нови спектакли, моноспектакли, музикални албуми. Хората се затвориха вкъщи и творяха. Не бива да гледаме само черната страна на проблема. Наистина се създадоха много нови неща в изкуството именно по време на пандемията", каза той.

По думите му салоните в театрите са били пълни преди пандемията. Мутафчиев каза, че и в момента искат да са на 100 %, но хората няма да се върнат рязко, когато това стане възможно.

"Поради тази причина държавата трябва да подпомогне театрите, сценичните изкуства, нашия сектор с компенсации, от гледна точка на това, че не можем да набавим необходимия брой зрители и приходи, за да си формират театрите бюджетите, които са им необходими, за да работят пълноценно", заяви Христо Мутафчиев.
Според него държавата прехвърля проблема от човек на човек. Той призова да бъде приета актуализацията на бюджета, за да се увеличи стандартът на работещите в театрите.

"Смятам, че чуваемост има и ще започва има все повече и повече, защото предстоят избори. Точно когато предстоят избори, точно тогава започват да се изслушват най-много", каза Мутафчиев.

Според него не са необходими нови мерки за сценичните изкуства, тъй като те все още спазват първоначалните: 50% капацитет на салоните, хората седят на метър и половина един от друг, шахматно разредени и с маски.

Сподели:
Бомба x
Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат Екогласност: Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат "Екогласност": Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 320
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това