Шефът на Пентагона посети Сомалия

Африка

Шефът на Пентагона посети Сомалия

5663
на 28.11.2020
Шефът на Пентагона посети Сомалия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Изпълняващият длъжността министър на отбраната на САЩ Крис Милър посети Сомалия. "Милър отпразнува Деня на благодарността с военнослужещи и хора, наети по договор от Пентагона, в базата Камп Лемоние, Джибути, и в Могадишу, Сомалия", съобщи американското министерство на отбраната.

препоръчано

По време на престоя си в тези две страни Милър препотвърди решимостта на САЩ да отслабят екстремистките групировки, които заплашват американските интереси, партньорите и съюзниците ни в региона, пише в комюникето, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Визитата на Милър идва след съобщението миналата седмица за смъртта на агент на ЦРУ в Сомалия, където около 700 бойци от американските специални части обучават и съветват сомалийската армия в конфликта й с джихадистката групировка "Аш Шабаб".

Петагонът възнамерява да намали военното присъствие на САЩ в Сомалия, тъй като правителството на президента Доналд Тръмп иска изтегляне на американските сили от някои конфликтни зони, за да бъдат предислоцирани спрямо основните съперници на Съединените щати, сред които и Китай.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 16
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК