Шефът на "Пирогов" проф. Балтов: Изключително лошо впечатление ми направи Тошко Йорданов в "Панорама"! Да говори така за генерал Мутафчийски?!

АВТОРСКИ НОВИНИ

Шефът на "Пирогов" проф. Балтов: Изключително лошо впечатление ми направи Тошко Йорданов в "Панорама"! Да говори така за генерал Мутафчийски?!

332098
на 16.05.2021
Шефът на Пирогов проф. Балтов: Изключително лошо впечатление ми направи Тошко Йорданов в Панорама! Да говори така за генерал Мутафчийски?!
Автор:   ПИК

Излизаме от третата вълна с гордо вдигнато чело. В петък вечерта ми направи изключително лошо впечатление интервюто на Тошко Йорданов в предаването "Панорама", че ген. Мутафчийски не е трябвало да е начело на щаба, защото е хирург. Това не е хирирг, това е главният лекар на армията, който ръководи шест болници. 

препоръчано

Това заяви в ефира на Нова телевизия директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов за обвиненията на Тошко Йорданов, известен като Тошко Африкански, срещу ръководителя на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

“Щабът беше създаден, когато беше направено извънредното епидемиологично положение. В началото имахме 1400 инфекциозни легла. Никой не знаеше нищо за болестта, мислеше се, че това е една инфекция“, припомни проф. Асен Балтов.

"Много от българите, които живееха или работиха в съседни държави и чужбина, идваха от места-епицентър на заразата - Англия, Испания, Италия", припомни той.

"За последното денонощие имаме четири приети пациенти с коронавирус, които се нуждаят от апаратна вентилация", съобщи горещи данни за развитието на болестта шефът на "Пирогов".

"Не смятам, че зелените коридори трябва да бъдат спрени. Трябва да се знае, давам пример за София - 55 000 са ваксинираните във ВМА, 45 000 в "Пирогов", в "Света Анна" 30 000, в "Александровска" 30 000", изказа мнение професорът.

Проф. Балтов сподели, че все още не се е срещал с новия министър на здравеопазването, но очаква това да се случи през следващата седмица.

"Реално щаб в момента няма. Ако някой иска да има щаб, то той трябва да го заяви. Това е решение на новия кабинет, на новия министър-председател, на новия министър на здравеопазването", коментира проф. Асен Балтов. И уточни, че ваксинационният щаб продължава своята работа и не е разпуснат.

Сподели:
Бомба x
ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос
ново
Днес: 164
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това