Шефът на пловдивската COVID-болница: Проф. Чирков беше в добро здраве, прегледа 30 души

Здраве

Шефът на пловдивската COVID-болница: Проф. Чирков беше в добро здраве, прегледа 30 души

81873
на 24.11.2020
Шефът на пловдивската COVID-болница: Проф. Чирков беше в добро здраве, прегледа 30 души
Автор:   ПИК

Проф. Чирков беше в добро здраве. Преди две седмици прегледа 30 души при нас. Имаме записани пациенти до януари. Искрено се надявам новината за смъртта му да е фалшива. Това сподели управителят на пловдивската МБАЛ "Свети Мина" проф. д-р Петър Петров, който разбрал от медиите тъжната новина. Самият той се чул с проф. Чирков в петък вечерта по работа.

препоръчано

„Трябваше да му изпратя едни документи, но все не ми остава време за тях”, обясни проф. Петров, чиято болница е първата, специализирана за лечение само на болни от коронавирус.  

През октомври световноизвестният кардиолог откри кабинет в пловдивската болница МБАЛ „Св. Мина”, където всяка първа седмица от месеца дава консултации. Интересът към тях е огромен, а записванията се правят с няколко месеца напред.

Той имаше идеята, която бе прегърната от градските власти, да се създаде кардиологичен център в Пловдив за 50 млн. евро, пише "Марица".

"И най-бедният и слаб гражданин трябва да бъде доволен от диагностиката и лечението си. Искам хората в Пловдив да бъдат лекувани на най-високо ниво", каза при едно от последните си посещения в Пловдив проф. Александър Чирков. Той обеща също да работи за това, МБАЛ "Св. Мина" да върне своя престиж от времето, когато бе Първа градска болница.


Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за сряда - неуспехи за Близнаците, финансови проблеми за Девите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за сряда - неуспехи за Близнаците, финансови проблеми за Девите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите гласуват нови мерки срещу прането на пари (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите гласуват нови мерки срещу прането на пари (НА ЖИВО)
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това