Шефът на "Пфайзер": Може да се наложи поставянето на трета доза от ваксината срещу COVID-19

Европа

Шефът на "Пфайзер": Може да се наложи поставянето на трета доза от ваксината срещу COVID-19

8443
на 16.04.2021
Шефът на Пфайзер: Може да се наложи поставянето на трета доза от ваксината срещу COVID-19
Автор:   ПИК

Главният изпълнителен директор на "Пфайзер" Алберт Бурла заяви, че хората вероятно ще се нуждаят от трета доза на ваксината срещу COVID-19 на компанията в рамките на 12 месеца след поставените първи две дози.

препоръчано

„Изключително важно е да се потисне групата от хора, които могат да бъдат податливи на коронавируса”, каза той пред телевизия CNBC по време на събитие, организирано от американската компания по здравеопазване CVS Health.

Още през февруари "Пфайзер" и "БионТех" инициираха проучване за оценка на безопасността и необходимостта от трета доза от тяхната иРНК коронавирусна ваксина.

До подобно заключение сякаш стигнаха и властите в САЩ. Представител на Белия дом заяви в четвъртък, че Съединените щати се подготвят за възможността да бъде необходима бустер доза между 9 и 12 месеца, след като хората първоначално са били ваксинирани срещу COVID-19, предаде Ройтерс.

Докато продължителността на имунитета след ваксинацията продължава да се проучва, може да са необходими бустер инжекции, каза Дейвид Кеслер, главен научен директор на оперативната група за реагиране на COVID-19 на президента Джо Байдън пред заседание на комисия на Конгреса.

„Сегашното мислене е, че тези, които са по-уязвими, ще трябва да бъдат евентуално ваксинирани първи с трета доза”, отбеляза Кеслер.

Според Ройтерс първоначалните данни показват, че ваксините на "Модерна" и на партньорите "Пфайзер/БионТех" запазват по-голямата част от ефективността си най-малко шест месеца.

Дори ако тази защита продължи много по-дълго, експертите казват, че бързо разпространяващите се варианти на коронавирус и други, които могат да се появят, могат да доведат до необходимостта от редовни бустерни инжекции - като например при ежегодните противогрипни ваксинации.

Съединените щати също така проследяват инфекциите при хора, които са били напълно ваксинирани, каза Рошел Валенски, директор на Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ (CDC).

От 77 милиона души, ваксинирани в Съединените щати, има 5 800 такива „пробивни” инфекции, каза Валенски, включително 396 души, които се нуждаят от хоспитализация и 74 починали.

Валенски каза, че някои от тези инфекции са възникнали, тъй като ваксинираното лице не е получило силен имунен отговор. Но притеснението е, че в някои случаи тези проблеми се срещат при хора, инфектирани с по-заразни вирусни варианти.

Сподели:
Бомба x
САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 196
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това