Шефът на спецпрокуратурата разкри: Срещу мен се действаше с черен PR! Има сценарии за смачкването на делото "Октопод" (обновена)

ЧАС ПИК

Шефът на спецпрокуратурата разкри: Срещу мен се действаше с черен PR! Има сценарии за смачкването на делото "Октопод" (обновена)

10714
на 13.10.2013
Шефът на спецпрокуратурата разкри: Срещу мен се действаше с черен PR! Има сценарии за смачкването на делото Октопод (обновена)
Автор:   ПИК

Опитват се да ме вкарат в конфликт с Цацаров, категоричен е Светлозар Костов.

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

"Срещу мен се действаше целенасочено, за да не успея да спечеля конкурса за ръководител на Апелативната специализирана прокуратура. Използваха срещу мен черен PR. Имаше неверен и тенденциозен материал във в. "Труд" за това, че не вървят данъчните дела. След въпросната статия ми назначиха 4 ревизии". Това разкри сензационно Светлозар Костов, началник на спецпрокуратурата по Нова телевизия. Преди няколко дни той загуби с 19 на 0 гласа изборите за административен ръководител на Апелативната спецпрокуратура от Даниела Попова.

препоръчано

"Започнаха тенденциозни материали срещу мен в пресата, че съм пречил на разследването срещу Цветан Цветанов. Появиха се 5 сигнала от адвокати по делото "Октопод", че съм действал тенденциозно", разкри Костов, който е водещ прокурор по делото "Октопод".

"Седмици наред аз бях принуден да се обяснявам пред Етичната комисия на ВСС за това какво съм казал и какво не съм. Председателят на етичната комисия е действал предубедено срещу мен. На един семинар, той ме попита в какви отношения съм с Даниела Попова. Аз реагирах за назначена срещу мен ревизия. От думите на Тодоров разбрах, че той има изградена позиция за конкурса", обяви Костов.

"Конкурсът за Апелативната специализирана прокуратура беше предрешен. Това се потвърждава от множество факти. Седмица преди конкурса ми казаха, че или Даниела Попова ще спечели или конкурс няма да има. Мнението на членовете на ВСС внимателно е било проучено преди гласуването. Убеден съм в това", категоричен е спецпрокурор №1.

"Не съм дошъл в студиото, за да хленча. Няма да обжалвам конкурса. Определено смятам, че много хора са фокусирани срещу мен. Тези интереси са както вътре в прокуратурата, така и извън прокуратурата - от организираната престъпност", подчерта Костов.

"Аз съм единственият, който се съгласи да работи по делото срещу Митьо Очите. Преди мен седем прокурори бяха отказали да работят по делото срещу Алексей Петров. Не съм дезертирал от това дело и нямам намерение да го правя. Обвиняеми по това дело ме срещаха в коридорите на Съдебната палата и съскаха: "Г-н прокурор, ще има избори. Какво ще правиш ти тогава?", заяви Костов. И допълни, че трима от подсъдимите по делото са се оперирали по време на делото, вероятно с цел да го забавят.

"Ще си свърша работата като прокурор. Нямам нищо лично по делото "Октопод", изпълнявам си задълженията по закон. Няма да подам оставка. Не искам децата ми да се срамуват от мен", подчерта Костов.

"Цацаров е главният прокурор и той определя правилата. Много хора се опитват да направят така, че между нас има конфликт. Не искам колегите от Специализираната прокуратура да страдат. Ние сме длъжни да защитим гражданите. Ако държавата не стои зад нас, трябва да знаем, за да се спасяваме. На мен ми го казват. Плашещо е задкулисието във ВСС", натърти Костов. И допълни: "Всичко може да се случи на мен и на Специализираната прокуратура. Мафията в Италия първоначално използваше бомби срещу магистратите, а след това започна да ги обезличава. Сега подобно нещо се случва и с мен".

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
Цветанка Андреева пред ПИК TV: Пеевски демонстрира ясна воля за управление - нещо, което трудно се наблюдава при други партии (ВИДЕО) Цветанка Андреева пред ПИК TV: Пеевски демонстрира ясна воля за управление - нещо, което трудно се наблюдава при други партии (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК