Шефът на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев е напрегнат заради бума на заразени в София, коментира ваксинацията

Акценти

Шефът на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев е напрегнат заради бума на заразени в София, коментира ваксинацията

42949
на 23.02.2021
Шефът на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев е напрегнат заради бума на заразени в София, коментира ваксинацията
Автор:   ПИК

Личните лекари не получиха всички заявени дози в РЗИ вчера. Нямаше как да дадем желаните количества, така рискувахме да не останат дози за последните пристигнали в здравната инспекция. Това заяви пред БНТ директорът на Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) д-р Данчо Пенчев. 

препоръчано

Напрегнат съм, призна шефът на СРЗИ, 400 са положителните случаи само за денонощието в София, има ръст на хоспитализациите и повикванията към Спешна помощ, разкри д-р Пенчев. 

"Нормално е в първите дни да има опашки, преди да се достигне хармонията в организацията", коментира още той масовата ваксинация и образувалите се опашки пред болниците. 

"Ваксинации е имало, но в такава ситуация попадаме за първи път. "Зелените коридори", за да може всички желаещи да се ваксинират, бяха много добро решение  Нашата цел е да не бракуваме дози ваксини", разкри шефът на СРЗИ. 

Въпреки "зелените коридори", ваксинационният план продължава да се спазва, категоричен бе д-р Данчо Пенчев. 

"Ваксината е безплатна и доброволна. Няма механизъм, по който личен лекар да принуди пациента си да бъде имунизиран", припомни шефът на столичната здравна инспекция.

От март всеки ще има право на избор за типа ваксина срещу коронавирус, разясни д-р Пенчев. 

"Членовете на ЦИК са имунизирани. Чакаме списъци с 14 000 членове на СИК и реалния брой на желаещите за ваксина. За тях дозите ваксини са отделени, категоричен бе шефът на СРЗИ. 

"Машините и местата за гласуване ще бъдат дезинфекцирани", обясни по повод предстоящите парламентарни избори д-р Пенчев. 

Сподели:
Бомба x
6-те любими секс пози на мъжете 6-те любими секс пози на мъжете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това