Шеф на затвор с наказание за проверка срещу надзирател

Региони

Шеф на затвор с наказание за проверка срещу надзирател

13651
на 16.11.2018
Шеф на затвор с наказание за проверка срещу надзирател
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Началникът на Затвора в Пазарджик комисар Веселин Коцев бил наказан дисциплинарно, защото разпоредил проверка на свой подчинен. Повод за нея пък станало обаждане от надзирателя, че няма да дойде на работа, защото два дни по-рано е претърпял катастрофа с личния си автомобил, без да има книжка и след употреба на алкохол.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

От Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ наложили на Коцев „порицание“ за срок от 6 месеца с мотив, че е превишил правата си, като е инициирал проверка, включваща оперативни и следствени действия, които са в компетентността на МВР, не на началника на затвора. Той обаче обжалва заповедта пред Административния съд, който я отменя.

Произшествието е станало на 14 януари тази година. Надзирателят пише в докладна записка, че карала приятелката му. При влизане в село Сарая воланът блокирал в крайно дясно положение и последвал удар в паркирана кола. Установено е, че автомобилът се е движил с около 80 км/ч. Тестът с дрегер на водачката бил отрицателен. След инцидента държавният служител, който признава, че е бил на две бири, отива на лекар и получава болничен заради сътресение на мозъка. Твърди, че не помни дали се е представил пред полицаите като служител на затвора.

Коцев назначава 5-членна комисия, която да провери обстоятелствата по случая, съобщава "Марица". Изискани са и документи от КАТ. От тях става ясно, че след сблъсъка водачката казва на полицаите, че е пътувала сама, и не съобщава за пострадал. Жената по-късно отказва да разговаря с проверяващите от комисията. За инцидента се подава противоречива информация, а служителят е докладвал едва два дни по-късно, макар да му е напомняно да направи това по-рано.

През февруари на надзирателя е наложено "порицание". Тогава той подава сигнал до Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, като обвинява началника на затвора в психически тормоз. Така предизвиква проверката срещу шефа си, също завършила с дисциплинарно наказание.

Магистратите обаче преценяват, че действията на Коцев не са оперативни и следствени действия, тъй като той не е разследвал инцидента, а е поискал документи от КАТ за инцидент с държавен служител. И съответно не е превишил правата си.

Решението е неокончателно и може да се обжалва пред Върховния административен съд.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 26
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК