Шеф на ТЕЛК наказан с условна присъда и 4000 лева глоба заради подкуп

Здраве

Шеф на ТЕЛК наказан с условна присъда и 4000 лева глоба заради подкуп

32552
на 03.06.2024
Шеф на ТЕЛК наказан с условна присъда и 4000 лева глоба заради подкуп
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Окръжният съд в Габрово призна Ц.Д. от Трявна за виновен за това, че като длъжностно лице е взел подкуп, пише "Труд". От неустановена дата в началото на май до 16 ноември 2022 г., като председател на Териториална експертна лекарска комисия (ТЕЛК), при условията на продължавано престъпление, приел от единадесет различни лица дарове, които не му се полагат.

препоръчано

Като длъжностно лице той е взел парични суми в общ размер 3 500 лева, за да извърши действия във връзка с издаване на експертни решения за медицински експертизи с определяне на степен на трайно намалена работоспособност и определяне на вид и степен на увреждане на освидетелствани лица от ръководената от него ТЕЛК.

След проведено пред Окръжен съд-Габрово съкратено съдебно следствие, за извършеното  престъпление по 301  от НК, на подсъдимия е наложено наказание от 2 години условно с изпитателен срок от 4 години, както и глоба в размер на 4000 лева.

Подсъдимият е лишен и от право да заема държавна длъжност и да упражнява дейност, свързана с освидетелстване на работоспособност, като председател или член на комисия при ТЕЛК и НЕЛК за срок от 3 години, считано от влизане на присъдата в сила. Подсъдимият е осъден да заплати в полза на държавата сумата от 3 500 лева, представляваща равностойността на предмета на престъплението.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд - Велико Търново в 15-дневен срок от постановяването ѝ.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 82
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК