Вход
София
Времето в София 12 o C

Шокиращи думи на лекарката, отказала да приеме починалото 3-годишно дете! Д-р Елена Георгиева към опечалените родители: Тъгата не бива да се превръща в... агресия

Шокиращи думи на лекарката, отказала да приеме починалото 3-годишно дете! Д-р Елена Георгиева към опечалените родители: Тъгата не бива да се превръща в... агресия

на 19.11.2019
54875
28
Шокиращи думи на лекарката, отказала да приеме починалото 3-годишно дете! Д-р Елена Георгиева към опечалените родители: Тъгата не бива да се превръща в... агресия
Автор: ПИК
19.11.2019
28
54875

Тъгата не бива да се превръща в агресия. Това заяви лекарката, която според родителите на починалото 3-годишно момче, е отказвала в продължение на часове да го хоспитализира в столичната педиатрична болница „Проф. д-р Иван Митев”. Заради случая в момента тече проверка в три авторитетни болници в София.

Д-р Елена Георгиева обясни, че е била дежурна в деня, когато родителите са обикаляли болниците, в опит да спасят сина си. По думите ѝ детето е чакало 30 минути за прием, но през това време състоянието му е не е било тежко. Тя категорично отрече да е имало забавяне в прегледа на детето.

„През този половин час установих, на базата на клиничния преглед, че става въпрос за дете, което има нужда от болнично лечение, но не и от интензивно болнично лечение”, уточни д-р Елена Георгиева пред Би Ти Ви.

Родителите обаче разказаха, че почти два часа продължават молбите им към лекарката. „През сълзи я молех, само да видят какво му е на детето. В приемния кабинет, на кушетката пред тях, моето дете умираше! Те това много добре го видяха. Казаха, че спешното легло в болницата било резервирано за някакъв човек, който трябвало да дойде”, каза майката.

Оказва се, че в интензивното отделение не е имало свободни легла, с изключение на едно, което се пазило за изключително тежки случаи. Лекарката отхвърля тезата на родителите, че леглото е било запазено.

Педиатърът разказа, че е предложила на родителите детето да бъде настанено за лечение в пулмологичната клиника на Александровска болница, но те са отказали. Тя допълни, че състоянието на малкото дете е позволявало то да бъде преместено в друго лечебно заведение. „Детето беше в увредено общо състояние. Лежеше на болничната кушетка, с белези на интоксикация, но не и с дихателна недостатъчност и сърдечна недостатъчност”, посочи лекарят.

ТРАГЕДИЯ: Проговориха родителите на починалото тригодишно дете

ТРАГЕДИЯ: Проговориха родителите на починалото тригодишно дете

Причината за смъртта на тригодишното дете, чиито родители...

на 16.11.2019

Родителите вярват, че шанс за детето им е имало. Причината за смъртта на 3-годишното дете засега остава неясна.

Сподели:
свързани новини
Проговори лекарката, преглеждала починалото тригодишно дете Проговори лекарката, преглеждала починалото тригодишно дете
Лекарката, която според родителите на починалото...
на 18.11.2019
Напиши коментар »
(28)
1
Като една безсърдечна и монотонна комсомолска секретарка говореше...
2
тяхната трагедия и знаеш госпожо доктор - НЕ Я ПРЕВРЪЩАЙ В ТРАГЕДИЯ И АГРЕСИЯ!!!
3
А ве нема кво да говори тоа гурел на снимката....бащата зима една лопата и отсича кухата лейка на та усойница.....
4
Дали тази докторка има деца и внуци? Ако има, защо вярва, че такова нещо на тях не може да им се случи? На този свят най-много боли за децата, другите болки са бели кахъри на фона на тази. Време е в медицинските факултети да се въведе обучение по етика - изпит всяка година и ако не го издържат да не се дипломират.
5
От орките можем да научим нещо !
6
Главичката бих им смачкал на тази самозабравила се нарциска.То само да се обърне внимание на обясненията и се разбира какъв безсърдечен човек имаш насреща,далече от морала и манталитета на ХУМАНИТАРЕН лекар.Агресия?Ами ако бяха цигани,щяха да я пратят нея в интензивното.Как може да има такива лекари,бе и то със 35 год. стаж.Що за животински манталитет?
7
Ако бяха дошли Орките с тяхната тумба ,сега детето щеше да е живо
8
Доста фалшива госпожа. Язък за погубения живот и мир на праха му! Лошото е, че това което се е случило е обичайна практика в тази болница! Аз лично съм го изпитвал два пъти, затова никога повече няма да отида там, защото следващия път в който се изгаврят с детето ми и въобще със семейството ми, ще ги запукам на място! Това не са хора, оставете какви лекари са! Пълна скръб....А тази гнусна личност, дано изпита същото...изрод мръсен
9
"Граждани,няма да нарушавате спокойствието и тормозите през нощите дежурните лекари.Много са чувствителни и лабилни.Изпитвал съм го на гърба си.Ма как в 1.30 часа през нощта ще безпокоите всеотдайните нощни доктори".
10
Да това е животински манталитет. Прави сте. Без капка човещина и съчувствие. Лекари ???? Някои от тях са извънземни същества или по - точно - животни. Тази безотговорност на българите унищожава цялата държава. Безотговорността на българите е заложена в гените. Жалко за детенцето....
11
Гледах сутрешното интервю, естествено останах втрещена от изказването и поведението на докторката-"педиатър".Никаква емоция, никакви чувства, абсолютно нищо не изразяваше лицето и гласът й.Да не говорим за притеснение -такова нямаше.Наглост и безчувственост,това видях.Срам и позор! Съболезнования на родителите!Какви са тези резервирани легла,това да не е хотел!
12
Има вид на мноо благочестива жена.Предлагам на родитителите на загиналото дете,да я убият с камъни!
13
Най -трудно е ,в държавна болница,Да ги убедиш,че си болен и в частна ,че си здрав! ЕГАТИ СИСТЕМАТА !
14
Докторите отдавна не се интересуват от болните, тях ги интересуват парите, клиничните пътеки.Повярвайте ми, никога няма да можем да се справим с мафията в бяло. Обикновено са груби и се сърдят, че им нарушамаве спокойствието.Няма съпричистност. Скоро мои близки заведоха дете на 5 години в шуменската бърза помощ.ухапано от куче. Били са ужасно груби. по късно някой го преглежда и му прави превръзка.
15
Абе ква е тая кукумявка с честни сини очи?!
16
Да чухте за такова отношение към Стефан Данаилов и Стоянка Мутафова?
17
човек със заболяване морбили дали не е за интензивно болнично лечение?
18
Дете на 3 години с признаци за интоксикация Не Е СПЕШНО , според тази госпожа, не я наричам лекар, трябва да и отнемат лекарските права и в затвора
19
Дете на 3 години с признаци за интоксикация Не Е СПЕШНО , според тази госпожа, не я наричам лекар, трябва да и отнемат лекарските права и в затвора
20
Тази не заслужава да живее - незабавен разстрел :(
21
Тази жена е за затвора. Хора не ходете при тази безсърдечна псевдо лекарка!!! Пенсията Ананиев е крайно време да освободи поста!
22
Кой ще ходи вече там бе батко?!?!- по добре направо към Орландовци! Тия дебили в тази гнусна болница много скоро ще усетят всенародната любов!
23
Направиха болниците търговски дружества и лекарите веднага се вживяха в търговци. Взимат огромни заплати, карат по много и луктсозни коли, източват здравеопазването с измислени неосъществени пътеки, гледат на хората като касичка и не се свенят да ги изнудват. Няма такава аномалия, да си плащаш здравни осигуровки и същевременно да плащаш допълнително и то много....
24
Д-р Менгеле в рокля, в българска "болница" през 21-ви век! Тая само като й погледнеш много гадната физиономия и веднага ти става ясно, че призванието й е да продава в рибен магазин, а не да се "труди" в болница! Тая вещица на снимката е убийца! Не съд, а линч!
25
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
26
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
27
Уплашила се е крантата, тъгата да не се превръща в агресия????? А в какво да се превърне, в нежни извинения, че е била обезпокоена да разчете две рентгенови снимки? За тази никаква милост!!!
28
Крайно време е, виновни лекари да бъдат осъдени и влязат в затвора за немарливост, безхаберие и лоша медицинска практика, с което са лишили от живот пациенти или са им навредили, други да бъдат лишени от практикуване на мед. професия, пак по подобни, но по-леки причини. Управители на Болници да бъдат осъдени за злоупотреби и ощетяване на Здр. Каса и Обществото. Трябва, да се позволи съществуването на повече лекарски съюзи, защото, този единственият, е като Масонска ложа и не дава и сянка да падне върху лекарското съсловие, дори и при очевидно виновни лекари. Само, тогава голямата част от безотговорните медици, ще вземат по-сериозно задълженията и отговорностите си и ще си седнат на задника. Най- важното, с международен одит, като начало в няколко подходящи Болници, трябва да се въведе стандарта Добра Медицинска Практика, при който, освен стандартизиране на материалната част, се стандартизира и диагностично-лечебната технология, диагнозата се постига с ясно разписана ефективна методика, а лечението на диагностицираното заболяване, също е разписано подробно, как и точно с каква терапия, рехабилитация и др. грижи се осъществява и т.н., както в САЩ. Това, дава възможност за, световно стандартизирано, професионално лечение и обективно изясняване на грешки, ако има такива. Това е нещо, като индустриалният стандарт ISO 9000. Веднага, ще кажат, че това струва много пари и персонал. Да, това струва пари, но целево и ефективно. А, средствата, които сега увеличаващо се наливат, неефективно от Здр. Каса в здравеопазването, колко са? . А, и допълнително пациентите доплащат пари, да не говорим за, тези директно в джоба на избрани лекари, уж екип. Слушах и гледах я, тази "лекарка" при Цв. Ризова, как говореше, без никаква самокритичност, нагло, само нравоучения, родителите били виновни, детето също, не и изглеждало съвсем зле, но по добре да отишло в друга болница, тъкмо щяла да направи нещо, то взело , че починало. Те, лекарите били герои, имали си някакъв ред, нямало легла, а ето, Борисов искал възмездие, оставаше да намеси и международното положение. Ужас някакъв. Много ми приличаше в обясненията и наглостта на една шефка на партия, не съзнаваше какво е точно положението и какво е направила.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Имате ли доверие на Иван Гешев? Вярвате ли, че ще поведе битка с корумпирани политици, олигарси и организирана престъпност?
Общо гласували: 1950
архив

Родителите на малкият Иванчо решават да проверят дали спи, преди да се заемат с креватна гимнастика. 
Бащата пита тихо: 
- Иванчо, спиш ли?
Иванчо:
- Да.
Баща му се вбесява и почти му забърсва един шамар. Пробва пак да пита след 10-15 минути. Иванчо обаче си е научил урока и си трае. Бащата решава, че този път малкият е заспал и прошепва на жена си:
- Хайде! 
А Иванчо сяда ококорен в креватчето:
- Къде бе?!

няма нови новини
Днес: 157
hot
най-четени новини в момента
сега
3380
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Министри бистрят връщането на децата в училище - родителите не ги пускали от страх, че ще им ги вземат (ОБНОВЕНА)
x
МИСТИЧЕН ДЕН: Този пророк познал случването на нещо велико
x