ШОКИРАЩО В ПИК: Румен Радев назначи за съветник №1 агента на ДС "Майстора" - основател на ВИС и съратник на разстреляните Илия Павлов и Васил Илиев

АВТОРСКИ НОВИНИ

ШОКИРАЩО В ПИК: Румен Радев назначи за съветник №1 агента на ДС "Майстора" - основател на ВИС и съратник на разстреляните Илия Павлов и Васил Илиев

417513
на 13.02.2020
ШОКИРАЩО В ПИК: Румен Радев назначи за съветник №1 агента на ДС Майстора - основател на ВИС и съратник на разстреляните Илия Павлов и Васил Илиев
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

ДС агентите от ВИС и "Мултигруп" съвсем овладяха президентството. Току-що държавният глава е назначил за председател на тъй наречения си Стратегически съвет Александър Маринов, известен и с агентурния си псевдоним от Държавния сигурност "МАЙСТОРА". 

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Маринов е известен като народен представител от БСП в периода 1991-1997 г. в 36-то и 37-то Народно събрание и председател на Софийската организация на БСП (1991-1996). Неговата принадлежност към Държавна сигурност е разкрита от Комисията по досиетата при проверката на народните представители през 2007 г.

Той е вербуван от Софийско градско управление на МВР-ДС през 1983 г. като съдържател на явочна квартира под псевдонима „МАЙСТОРА”. Досието му е унищожено през 1990 г. при тайното прочистване на архива на ДС по време на управлението на БКП/БСП.

През юни 1996 г., по време на еднопартийното управление на БСП с кабинета Виденов, след различия с тогавашното ръководство на БСП и парламентарната група, той си подава оставката. 

Александър Маривов е човекът, издигнал банкера Венци Йосифов, бос на фалиралата Първа частна банка, за кандидат-кмет на левицата на общинските избори през 1995 г. Тогава той бе пометен от кандидата на СДС Стефан Софиянски.

Освен че е кадър на ДС, Маринов е известен и като последния човек, видял жив Васил Илиев. Той беше едно от най-доверените лица на групировката ВИС и един от нейните идеолози. След като напусна БСП през 97-ма година, бе издигнат за депутат от граждански комитет на ВИС-Кюстендил. 

По същото време изплува и близкото му приятелство с боса на "Мултигруп" Илия Павлов, чиито интереси защитава и по-рано като депутат и е смятан за един от създателите на групировката от медиите по онова време. Снимки от този период също показват близките им отношения, които дори не са крити. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК