ШОКИРАЩО: Корнелия Нинова докара бившия главен редактор на в. "Дума" до инфаркт и кома

Акценти

ШОКИРАЩО: Корнелия Нинова докара бившия главен редактор на в. "Дума" до инфаркт и кома

83333
на 14.01.2021
ШОКИРАЩО: Корнелия Нинова докара бившия главен редактор на в. Дума до инфаркт и кома
Автор:   ПИК

Бившият главен редактор на в. "Дума" Йордан Мичев е преживял инфаркт и дори е изкарал известно време в кома след уволнението си. Това той разкри пред ТВ Европа.

препоръчано

„Изключването на Георги Гергов от БСП е твърде закъсняло действие. Не съм сигурен до колко то е издържано чисто уставно и формално. В последните 3 години Георги Гергов системно рушеше доверието в ръководството на партията и се явяваше като паралелен център на власт“, заяви бившият главен редактор на печатния партиен орган. 

„Георги Гергов рушеше доверието в БСП не само със своите позиции, но и с показните си действия, както и със създаване на вътрешни интриги. Те рефлектираха върху много събития в партията, изразяващи се в публични скандали и в постоянно напрежение в Националния съвет.  Подозирам, че Георги Гергов е изключен от БСП по точка 3 от устава на партията за неспазване на уставни правила. Според мен става въпрос за последната градска конференция, организирана от него. Предполагам, че хората, които са пратени от „Позитано“ 20, са преценили, че има достатъчно уставни нарушения при избора на ръководството на градската организация. Може би те са използвали чисто формално това събитие като повод за изключването на Георги Гергов от БСП. Аргументацията беше доста обтекаема“, коментира журналистът. 

„Трябва да обърнем внимание и на изключването от БСП на варненския депутат Иван Иванов през есента на миналата година. Неговото изключване беше направено на подпис и дори не му беше дадена възможността да се защити пред Националния съвет. При неговия случай дори нямаше разследване, което да докаже факти. Иван Иванов беше изключен на базата на обвинения и на догадки – без никакви доказателства. В същото време ние държим човек в Националния съвет с влязла присъда, макар и на първа инстанция, но изключваме човек без разследване. Става въпрос за бившия енергиен министър Румен Овчаров, който е осъден за безстопанственост, с 2 г. условно, 3 г. изпитателен срок, в които не може да заема висши държавни постове. Този двоен стандарт не мога да си го обясня по друг начин, освен със зависимости на председателя на партията от определени кръгове в БСП, най-вече свързани с Румен Овчаров“, каза още Мичев. 

„Овчаров имаше отношения с една руска фирма. Доколкото подразбирам тази руска фирма има специални отношения и с лидера на БСП. Поне аз с такива впечатления оставам. Трябва да правим разлика между руската компания и човека, който доскоро я представляваше в България. Той изглежда, че има сериозни интереси, свързани с влияние в определени политически партии, сред които е и БСП. Предполагам, че става въпрос за една група, която се опитва да влияе на процесите в партията и в държавата впоследствие. Бившият представител на „Лукойл“ в България по-скоро е само част от тази група. Не мисля, че Корнелия Нинова е изгубила до там чувството си за самосъхранение, че да стигне до коалиция с БСП. Подобен съюз ще бъде равнозначен на самоубийство. Тази коалиция е в сферата на политическата фантазия“, коментира бившият главен редактор на „Дума“. 

„Партийните медии от това, което виждам в Западна Европа, постепенно се превръщат в екзотика и в отшумяваща традиция. Левите медии стават все по-интерактивни и достъпни до по-широка публика. Това е нещо, което засега не наблюдаваме в България заради финансови и организационни ресурси. Много е трудно да пренастроиш машината и да направиш модерна, лява и европейска медия. Имаше една много хубава идея в БСП – за ляв медиен пул, в който да влизат всички издания, включително и бъдещата още тогава БСТВ. Ако тази идея беше реализирана, влиянието на медиите щеше да е много сериозно, а и самите те щяха да изглеждат много по-професионално. В това отношение левият медиен сектор доста изостава. Аз разбирам колегите в „Дума“, защото правят максимално това, което им позволява финансово вестникът. Идеята за подобен пул не беше моя, а на Кирил Добрев, който по онова време беше организационен секретар в БСП. По време на краткия ми престой на „Позитано“ 20 не останах с впечатлението, че левицата разбира колко е важно присъствието ѝ в медийния пейзаж. По-голямата част от хората там се намират в друга реалност“, каза още Йордан Мичев. 

„Докато бях в „Дума“, една от основните инициативи, която прокарахме, беше разяснителната кампания за програмния документ „Визия за България“. Това беше един опит в тази насока, защото смятам, че е изключително важно за една партия, която претендира да е модерна и европейска, да обяснява своята визия за развитието на държавата. Именно това обаче липсва в БСП. Инициативата „Визия за България“ стартира през ранната есен на 2018 г. През 2021 г. тепърва, няколко месеца преди изборите, г-жа Нинова обяснява как се правели конкретни политики на базата на този документ. Това трябваше да се направи много отдавна, вместо да се занимаваме с глупости през последните 2 години и да решаваме кога да изритаме от „Позитани“ 20. На мен, в личен план, всичко това ми костваше много. След напускането ми на България не съм се прибирал. Получих много тежък инфаркт и бях в кома. Възстановявах се близо половин година след това. Знам какво ми костваше в личен план всичко, което за няколко месеца преживях в БСП“, разказа журналистът. 

„Кметът на Перник е един от най-успешните градоначалници на БСП и съм смаян от отношението на Корнелия Нинова към него. Не знам кой я съветва да води война срещу собствените си млади хора. Вместо Корнелия Нинова да си създава наследници, тя воюва с тях. Станислав Владимиров успя да се справи с много тежка хуманитарна криза в Перник. Вместо да върви към Централна и Западна Европа и да търси европейска идентичност, БСП все повече се обръща към Москва“, каза още Йордан Мичев.  

Сподели:
Бомба x
Четири начина да се чувствате по-енергични през деня Четири начина да се чувствате по-енергични през деня
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 45
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това