ШОК: Александър Йорданов охули първия ни космонавт Георги Иванов и укори българите, че не са благодарни на СДС

Политика

ШОК: Александър Йорданов охули първия ни космонавт Георги Иванов и укори българите, че не са благодарни на СДС

68864
на 10.04.2019
ШОК: Александър Йорданов охули първия ни космонавт Георги Иванов и укори българите, че не са благодарни на СДС
Автор:   ПИК

Кандидатът за евродепутат Александър Йорданов прояви войнстващата си омраза към Русия дори и в годишнината от първия полет на българин в Космоса. Направи го в свой пост във Фейсбук. Бившият парламентарен шеф укори хората, че СДС не получава благодарност затова, че благодарение на сините през 2001 г. българите са получили възможност да пътуват без визи в ЕС.

препоръчано

Ето какво пише Александър Йорданов във Фейсбук: 

На този ден през 2001 г. постигнахме една мечта – българските граждани да пътуват без визи в страните от Европейския съю. Постигнахме я, защото имаше Съюз на демократичните сили, имаше Обединени демократични сили, имаше дясноцентристко правителство и мнозинство в Народното събрание. "Овациите" тогава обра външният ни министър Надежда Михайлова, заедно с премиера Иван Костов, с президента Петър Стоянов и с председателя на парламента Йордан Соколов. Но аз бих ОТДАЛ дължимата благодарност и на стотиците "невидими" за обществото експерти в държавната администрация, чийто труд направи немислимото за мнозина възможно.

Днес сме забравили каква мъка преди това представляваше всяко излизане от България. Днес стана мода да се хули СДС. Но ежедневно хиляди българи свободно преминават границите на европейските държави. Нека да знаят обаче, че без управлението на СДС, това не би било възможно. Защото именно СДС даде възможност на споменатите по-горе български граждани –Костов, Стоянов, Михайлова, Соколов и стотици други, които преди това бяха известни само в тесен приятелски кръг, да станат политици, да направят кариера, да работят за България. За това добро дело СДС заслужава поне една добра дума. Ако сме хора, разбира се, а не озверели от партиен партизанлък запалянковци.

И пак на този ден, но през 1979 г., в 20 часа и 34 минути московско време е изстрелян в орбита около Земята космическият кораб „Союз-33“ с международен екипаж – българинът Георги Иванов и руснакът Николай Рукавишников. Гледах информацията за това събитие по БТВ. Много приказки, подчертаване, че това е ПЪРВИ ПОЛЕТ В КОСМОСА НА БЪЛГАРИН, но нито дума затова, че става дума за неуспешен полет, за неизпълнена мисия. Корабът не успява да се скачи с орбиталната станция „Салют-6“: Обикаля безцелно близо две денонощия, докато все пак успява да се приземи на 320 км югоизточно от Жезказган – в превод от казахски "Копаещата мечка", в т.нар. Гладна степ (Бетпак дала).

Причините за неизпълнената мисия така и остават неясни. Като основна се сочи техническа повреда. Дълги години се разпостраняваше лъжата, че руснакът Рукавишников бил припаднал и "героят" Иванов върнал саморъчно корабът на земята. Едва днес Георги Иванов признава: никой не е припадал. Изневерила е, както това е нещо обикновено, съветската техника. Друг е въпросът, че една българска медиа тогава публикува предварително написан материал, че полетът е успешен и скачването с орбиталната станция се е осъществило. Защото как в ония години да допуснат, че "съветските другари" също грешат. Ами нали точно заради това, че грешаха и то постоянно, те си катастрофираха и Съветския съюз!

Та, такива ми ти работи на този ден.

Сподели:
Бомба x
Коя е идеалната възраст за брак? Коя е идеалната възраст за брак?
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с извънредни новини от видеоконференцията на Европейския съвет: Трябва да сме максимално твърди за ваксините (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с извънредни новини от видеоконференцията на Европейския съвет: Трябва да сме максимално твърди за ваксините (ВИДЕО)
ново
Днес: 319
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това