ШОК И УЖАС! Питбул рани жестоко четиригодишно детенце (СНИМКИ 18+)

Инциденти

ШОК И УЖАС! Питбул рани жестоко четиригодишно детенце (СНИМКИ 18+)

3822
на 06.04.2021
ШОК И УЖАС! Питбул рани жестоко четиригодишно детенце (СНИМКИ 18+)
Автор:   ПИК

Питбул удва не уби четиригодишно дете, съобщи BGReporter.info.

препоръчано

На първи април към 18:30 в градинката на Ломско шосе №15 домашно куче от породата питбул напада 4-ри годишната Дарина докато бащата и чичо ѝ я разхождат. Кучето е захапало детето за главата и само бързата намесата на чичото я спасява от захапката на разярения питбул.

Започнах да плюя в носа на питбула, за да пусне детето от челюстите си. Веднага след това се обадих на телефон 112, каза чичото на детето.

В 19:25 часа майката на детето получава обаждане от бащата, че са в Пирогов и му трябва ЕГН-то на детето, чак тогава вторият родител разбира за инцидента. Двамата родители не живеят заедно.

Веднага тръгнах към болницата и към 19:50 часа бях вече там. Детето беше в шок, разстроено, цялото яке и блуза в кръв, поясни Габриела Кириова-майка на детето

"След престой на детето 3 часа в шокова зала лекарите ни информираха, че състоянието на Дарина е много тежко и раните не могат да бъдат обработени в шокова зала и ще трябва да бъде оперирана. Извикаха ме в кабинета и ми обясниха, че поради състоянието ѝ трябва да оперирана с пълна упойка и също така интубирана", каза майката.

След близо 3 часа в операционната зала, лекарите са казали на майката, че може да си вземе детето при нея в стаята.

"Малката беше в шок от състоянието си, от това, което е преживяла, от дренажа… като цяло от ситуацията, не спираше да задава въпроси, защо има маркуч, тръбичка, защо е тук, няма ли да се прибираме вкъщи, знаеш ли как ме захапа кучето?. След като детето вече беше при мен, неврохирургът извършил операцията ме намери и каза, че всъщност травмите не са само по кожата, раната не е само една, а 4 и има фрактури на черепа на 2 места и че е цяло чудо, че ципата около мозъка е здрава и сме се отървали с толкова поне на този етап. Лекарят каза също, че ще се наложи скенер още на сутринта, веднага след като ни изпратят с линейка до Александровска болница, където е единственият противобесен кабинет и специалистите могат да преценят дали да се прави ваксина", разказва през сълзи Габриела Кириова.

Maйката на пострадалата Дарина е потресена от телефонно обаждане и продължи да разказва дословно: „Докато бяхме с линейка в друга болница, получих телефонно обаждане от чичото на детето. Знаейки, че е той, вдигнах. Оказа се, че на телефона е собатвеничката на кучето. “Заинтересована” за детето и с въпрос: “Има ли как в жалбата да напишете, че не знаете на кого е кучето?”. Зададох ѝ въпрос: дали има представа в какво състояние е детенцето ми заради тях и ѝ казах, че нямам намерение да крия ничий виновен задник, защото утре може друго детенце от същият блок да няма нашият късмет, да има човек на 2 м от него. Обясних ѝ, че вече всички са запознати със случаят, защото охраната на Пирогов записваше всичко подробно докато бащата на детето ми разказваше. Той също е уведомил и полицията. Лекарите също разпитваха знае ли се на кого е кучето, какво е кучето, има ли паспорт и ваксинации, защото е важно за състоянието на детето.“

„Всички лекари и охраната бяха възмутени от това, че такова куче бива пуснато на тревна площ пред блок, пълен с много малки деца, без намордник и каишка“, поясни тя.

„Много хора от квартала призовават да се “накаже виновникът”, защото утре може да е друго дете… И ме потърсиха с правилни предположения на кого е кучето. Познавам собствениците на кучето, но нямах представа, че вече имат куче, тъй като от година и половина не живея в близост. Ако имах информация за това куче и разходките му, детето ми нямаше да е там. Ще отнеме време да се изяснят всички травми и щети, нанесени върху детето! Детето в момента е в стабилно състояние, под наблюдение. Но е все още стресирано и често разказва как “кучето ме захапа”. „Благодарна съм на всички, на целият екип на болница Пирогов, за адекватната и бърза намеса!", разказа майката.

Сподели:
Бомба x
Астролог предупреждава: Не купувайте нищо и внимавайте какво си пожелавате на глас Астролог предупреждава: Не купувайте нищо и внимавайте какво си пожелавате на глас
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Скандалите в парламента продължават - Мутрите на Манолова искат да върнат политическото номадство (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК: Скандалите в парламента продължават - "Мутрите" на Манолова искат да върнат политическото номадство (НА ЖИВО)
ново
Днес: 194
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това