ШОК: Намалиха присъда на ром убиец от 20 на 3 години! Близките на починалия Алекс: Това е подигравка

Темида

ШОК: Намалиха присъда на ром убиец от 20 на 3 години! Близките на починалия Алекс: Това е подигравка

22025
на 09.12.2019
ШОК: Намалиха присъда на ром убиец от 20 на 3 години! Близките на починалия Алекс: Това е подигравка
Автор:   ПИК

Близки на починалия след сбиване Алекс от Бяла излязоха на протест пред сградата на съда във Велико Търново.

препоръчано

Недоволството им е срещу избора на апелативните магистрати да преквалифицират деянието от тежко в по-леко. В резултат на решението присъдата на виновника за смъртта на момчето беше намалена от 20 на 3 години затвор.
След протест на прокуратурата и жалба на близките Върховният касационен съд върна делото на друг състав на Апелативния съд.

Алекс почина през лятото на 2017-а от травма след сбиване на връщане от дискотека. Обвинен за деянието е 33-годишен мъж също от Бяла.

18-годишното момче изпадна в кома на 8 юли призори при спречкване с група от 12 цигани пред дискотека в центъра на Бяла заради цигара. Преди това двете компании били в заведението, без да има конфликт помежду им. В 5 часа персоналът ги помолил да напуснат заведението. След като излезли навън, Валентин Иванов поискал от Алекс цигара, но той му отказал и го наругал. Тогава циганинът заплашил момчето с бутилка бира, кавгата продължила и мъжът ударил младежа с юмрук в лицето. Алекс паднал на земята и ударил главата си на плочките, след което успял да се обади на братовчед си, че не е добре и изгубил съзнание.

Присъстващите на боя приятели на Иванов поискали да помогнат на момчето, но Валентин им попречил и го оставил да лежи безпомощно на плочките. Дошъл на място роднина го намерил в кома, а до тялото му се търкаляла бутилка от бира. Циганите вече били избягали.
След подаване на сигнал в 6.30 часа на място пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ. Алекс е откаран в Университетска болница „Канев“ и е настанен в Интензивно отделение в кома. Три дни по-късно момчето отвори очи при болка, което даде надежда за спасяването му, но след това състоянието на Алекс рязко се влоши и три дни по-късно се случи непоправимото.

Според близките 20 години е справедлива присъда, докато 3 години е подигравка.

Заседанието, на което беше изслушано и заключението от назначена тройна съдебно медицинска експертиза, продължи над 4 часа и завърши с решението на Апелативния състав да се произнесе в срок.

Сподели:
Бомба x
Учени доказаха коя е правилната страна за сън в леглото Учени доказаха коя е правилната страна за сън в леглото
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 285
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това