ШОК: Пуснаха под гаранция от 400 лева изверг от Нефела, блудствал с дете

Темида

ШОК: Пуснаха под гаранция от 400 лева изверг от Нефела, блудствал с дете

5216
на 22.04.2021
ШОК: Пуснаха под гаранция от 400 лева изверг от Нефела, блудствал с дете
Автор:   ПИК

Врачанският окръжен съд отмени определение на Районен съд – Враца, с което спрямо К. Й. е потвърдена мярка за неотклонение “задържане под стража“.

препоръчано

Той е обвинен в това, че на неустановена дата в началото на април 2020 г. в частен дом в село Нефела е извършил действия на полово удовлетворение с непълнолетно момче, като употребил за това сила. 

Окръженият съд измени мярката “задържане под стража“ в мярка за неотклонение “парична гаранция“ в размер на 400 лева, която трябва да бъде внесена в тридневен срок. За да бъде определена по-леката мярка за неотклонение съдът взе предвид това, че от вземане на първоначалната мярка за неотклонение "задържане под стража" на 24.08.2020 г. до настоящето произнасяне, е изтекъл срок от 7 месеца и 28 дни. Остават само два дни до изтичане на максимално определеният 8-месечен срок съгласно чл. 63, ал.4, пр.1 НПК.

Всяко задържане на обвиняемия след изтичане на този срок би довело до незаконно задържане на същия и основание за отговорност на държавата за причинените му от това вреди. Отчитайки времето, необходимо за администриране на делото до връщането му на прокурора, съдът намира, че този срок не може да бъде спазен от наблюдаващия прокурор.

Поради това съдът приема, че само на това основание, поради изтичане на максималния срок за задържане, мярката за неотклонение следва да бъде изменена в по-лека.

Отчитайки тежестта на извършеното престъпление, съдът намира, че най-адекватната мярка за неотклонение, която следва да бъде определена е "парична гаранция", която съдът, съобразявайки финансовото състояние на обвиняемия, определя на 400 лв.

Определението на Врачанския окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Румен Радев: В огромен дълг сме към нашите предци и в решенията, и в нашето служение на България (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Румен Радев: В огромен дълг сме към нашите предци и в решенията, и в нашето служение на България (ВИДЕО)
ново
Днес: 72
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това