ШОК: 70 смъртни случая в Белгия след ваксиниране срещу COVID-19

Европа

ШОК: 70 смъртни случая в Белгия след ваксиниране срещу COVID-19

12155
на 08.04.2021
ШОК: 70 смъртни случая в Белгия след ваксиниране срещу COVID-19
Автор:   ПИК

Досега в Белгия са установени 70 смъртни случая след ваксиниране срещу COVID-19, без да е потвърдена пряка връзка с имунизацията. Това съобщиха местни медии, като се позоваха на официални данни.

препоръчано

В страната са наблюдавани 10 040 случая на нежелани реакции след ваксинирането на 1 502 795 души. От този брой при 1899 ваксинирани реакциите са били тежки, но в рамките на описаните в листовките на препаратите опасности.

Отбелязва се, че най-често нежеланите реакции са наблюдавани след поставянето на първата доза от ваксината на AstraZeneca и след втората доза от ваксината на Pfizer. Не се посочват данни за ваксината на Moderna, нито разбивка на количествата поставени ваксини по производител, съобщава БТА.

Белгия реши вчера да ограничи приложението на ваксината на AstraZeneca след потвърждението от Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ), че препаратът изглежда причинява тромбози, особено при млади жени. Решението се очаква да бъде преразгледано след месец и да бъде съобразено с допълнителни оценки и препоръки от ЕАЛ.

Сподели:
Бомба x
Мини хеликоптерът на Марс с четири полета в следващите седмици Мини хеликоптерът на Марс с четири полета в следващите седмици
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ с първи думи след връчването на мандата: Търсим подкрепа от ИТН и ДБ, няма да бавим излишно процедурата (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ с първи думи след връчването на мандата: Търсим подкрепа от ИТН и ДБ, няма да бавим излишно процедурата (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 230
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това