Шолц отново се противопостави на прехвърлянето в Украйна на ракети Taurus, "които могат да летят до Москва"

Европа

Шолц отново се противопостави на прехвърлянето в Украйна на ракети Taurus, "които могат да летят до Москва"

12099
преди 4 часа
Шолц отново се противопостави на прехвърлянето в Украйна на ракети Taurus, които могат да летят до Москва
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Германският канцлер Олаф Шолц за пореден път е отхвърлил призивите за доставка на крилати ракети Taurus на Украйна. Той е заявил това по време на събитие в град Нидерсдорф в Бранденбург, съобщава "Европейская правда", като се позовава на агенция DPA.

препоръчано

Според Шолц, въпреки че много хора са го убеждавали да предаде Taurus на Украйна, "аз няма да доставям крилати ракети, които достигат до Москва".

"Мога и ще ви уверя още сега в това: ще се придържам към тази позиция", е подчертал той.

Германският канцлер също така е подчертал необходимостта да се обмислят варианти за мир на фона на руската агресия срещу Украйна.

В същото време той e критикувал позицията на някои партии, които разглеждат мирните преговори като алтернатива на подкрепата за Украйна. "Това е наивно", е коментирал Шолц.

Германия последователно отказва да предаде на Украйна крилати ракети Taurus - дори след като Великобритания, Франция и САЩ предадоха своите оръжия с голям обсег на действие.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 69
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК