Шотландия ще обучава жени-миротворци за Сирия

СВЕТЪТ ДНЕС

Шотландия ще обучава жени-миротворци за Сирия

2395
на 29.11.2015
Шотландия ще обучава жени-миротворци за Сирия
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Премиерът на Шотландия Никола Стърджън заяви, че шотландското правителство ще сътрудничи с ООН за обучаването на жени-миротворци, съобщава The Scotsman.

препоръчано

Инициативата е възникнала след среща между Стърджън и специалният пълномощник на ООН за Сирия Стефан де Мистура.

„През последните месеци светът бе развълнуван от многото бежанци, напускащи Сирия и ужасяващите терористични действия на „Ислямска държава“. Шотландия играе роля в приемането на бежанци. Ние също предоставяме финансиране в подкрепа на хуманитарните агенции, работещи в Сирия и околните страни. Но ние също така сме отворени към това, да разширим даваната от нас помощ, където можем. Аз се срещнах със специалният пълномощник на ООН за Сирия Стефан де Мистура, който предложи Шотландия да изиграе ползотворна роля в мирния процес , подкрепяйки жени-миротворци“, заяви Стърджън.

Жените ще бъдат обучавани във водене на преговори и комуникационни умения.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО! Потвърди се новината на ПИК - Росен Желязков е кандидат-премиерът на ГЕРБ, върна изпълнен мандат. Ето какъв състав на Министерския съвет предложи на Радев (СНИМКИ/ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО! Потвърди се новината на ПИК - Росен Желязков е кандидат-премиерът на ГЕРБ, върна изпълнен мандат. Ето какъв състав на Министерския съвет предложи на Радев (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 32
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК