НОВО 20: Шотландка съобщи за странни симптоми след излекуването си от коронавирус

СВЕТЪТ ДНЕС

НОВО 20: Шотландка съобщи за странни симптоми след излекуването си от коронавирус

48133
на 24.04.2020
НОВО 20: Шотландка съобщи за странни симптоми след излекуването си от коронавирус
Автор:   ПИК

Шотландката Трейси Бини откри странен неврологичен симптом, появил се четири седмици след заразяването й с COVID-19. Жената започнала да получава периодично "късо съединение" на мозъка. Поне самата тя описва проблема си по този начин.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Трейси не е била хоспитализирана и се е лекувала в домашни условия. "Трудно ми е да го опиша, но често изпитвам моменти, сякаш мозъкът ми дава на късо - губя концентрация и фокус, това се случва главно, когато седя или стоя. Това е наистина неприятно", коментира шотландката, пише "Edinburgh Live". 

Други хора, изкарали китайския вирус, също потвърждават, че има подобно чувство. Описват състоянието като "замъглено съзнание" или "умствена умора".

Изследване, проведено от СЗО сред 55 924 пациенти с лабораторно потвърдени случаи на коронавирус, показва, че 38.1% от тях се оплакват от усещане за силна умора.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК