ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА! Делян Добрев звъни спешно от САЩ - иска да го включат в парламента онлайн, за да разбие еквилибристиките на Асен Василев (ВИДЕО)

Акценти

ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА! Делян Добрев звъни спешно от САЩ - иска да го включат в парламента онлайн, за да разбие еквилибристиките на Асен Василев (ВИДЕО)

302214
на 29.03.2024
ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА! Делян Добрев звъни спешно от САЩ - иска да го включат в парламента онлайн, за да разбие еквилибристиките на Асен Василев (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Бившият енергиен министър Делян Добрев е заявил желание да разбие еквилибристиките и твърденията на Асен Василев за енергетиката по видео от САЩ, където е в командировка. Това стана ясно от думите на Рамадан Аталай от трибуната в Народното събрание, след като Добрев му се обадил по телефона. 

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Сюжетът се разгърна в хода не дебатите по доклад от енергийната комисия за неразпределяне на дивиденти от печалбата на БЕХ, който Рамадан Аталай представи по вносители Теменужка Петкова и Жечо Станков.

Новото лице на мафията легитимира Асен Василев и позволиха да изтегли парите от енергетиката и да ни зароби с нови заеми. Това стана преди тази лицемерна сглобка, легитимира го Росев Плевнелиев, известен повече с фамилията на жена си, казаха от "Възраждане", обвинявайки ГЕРБ, като припомниха, че нито лев не е преведен по фонд "Сигурност на електроенергийната система", както беше решено миналия петък.

Всичко, което се разиграва в комисията и в зала, е лицемерие. От опозицията настояват да остане регулираният пазар за битовите потребители. Тези потребители ще платят и продажбата на руските реактори от Белене на Украйна.

Закон с решение на Народното събрание не може да бъде отменен, аргументира Василев защо парите не са отишли за запълване на фонд СЕС. Така не може да се плати на фотоволтаиците с гарантирани пари и на част от топлофикациите, каза той. Държавата си прибирала парите от енергетиката, а не ги оставяла да бъдат крадени. Тези пари отивали за пенсии, за заплати, образование и здравеопазване. Три милиарда били отишли за Турски поток, каза той.

Либерализацията трябвало да се случи заради принципите на пазарната икономика. Подпомагането щяло да остане за енергийно бедните. По механизма и сега се работело. 4-5 процента ще скочат цените, а не 20, както ви плашат, обясни Асен Василев.

Тези пари ги дадохте да купите зърно, защото Кирил Петков каза, че няма да допусне българските деца да ядат радиоактивно зърно. Но зърно не беше купено. Това е порочна практика, обезкървявате енергетиката, каза Жечо Станков от ГЕРБ. 1,6 млрд. от държавния бюджет се дават за актив. Но като теглим чертата, излиза че по сметката в БЕХ остават 340 милиона, обясни Станков. 1,3 милиарда заминали през КЕВР. Изпълнявайте решенията на Народното събрание и така сметките за потребителите ще се увеличат с нула. Не разрешавайте да се плаща дивидент, призова Станков.

Капиталът на БЕХ се вдига 1,6 милиарда, а от друга страна му се опрощават лихви, така енергетиката не се обезкървява, а получава 2,4 милиарда, продължи с еквилибристиките Асен Василев. Фонд СЕЙФ пък бил със средства от ЕС, те били договорени още по европейските фондове. В края на 2025 година битовите потребители щели да излязат на свободния пазар. 

Не искам да се заяждам но ме дръпнахте малко за опашката. Наложи ми се да съм министър след Добрев. Заварих 800 милиона дупка. Заварихме високи цени и хора, които са палят по площадите. Затова не съм сигурен, че енергетиката върви в правилната посока, каза Асен Василев, като заплаши, че ако решението за парите към БЕХ бъде гласувано, това ще отиде в Конституционния съд.

Станков обвини пък Василев, че нищо не разбира от цените в енергетиката и сметките на крайните потребители могат да скочат над 50-100 процента. Не ви прави чест да атакувате Делян Добрев, когато го няма в залата, каза Станков.

Рамадан Аталай каза, че Василев е набрал сили, защото го няма Добрев и демонстрира магически способности, като е взел парите от енергетиката и ги е дал за пенсионерите. Аталай каза, че Добрев му се е обадил от САЩ и е готов да го включат на видео стена, за да разобличи Асен Василев.

Вие сте от хасковските села плащате парното на софиянци, които пипат машините, каза Аталай. Той обясни как е разбита ПАВЕЦ "Чаира" и че може да се окаже, че крайните потребители трябва да връщат пари.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ПО ПИК TV

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 140
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК