Шофьори недоволстват от пътна маркировка в центъра на София

Животът днес

Шофьори недоволстват от пътна маркировка в центъра на София

5279
на 14.04.2021
Шофьори недоволстват от пътна маркировка в центъра на София
Автор:   ПИК

Заблуждаваща маркировка на кръстовището на бул. „Тодор Александров“ и бул. „Христо Ботев“ в София. Очевидци сигнализират за визуална измама, която се създава от пунктирани линии, предава Би Ти Ви.

препоръчано

Т.нар. „насочваща маркировка“ показва на автомобилите в коя лента да карат, но от другата страна на светофара обаче има същите пунктирани линии и се получава коридор, който води в насрещното, ако автомобилът е в лявата лента.

„Няма маркировка за ляв завой, който не познава пътя, може да се обърка“, смятат шофьори.

„Няма грешка при начертаването от гледна точка на това, че има пътни знаци и светофар, които ни показват, че имаме право да завием само наляво“, обясни Диана Русинова, пътен експерт от Европейския център за транспортни политики.

Според нея има една дребна грешка и това е, че липсва знак „Забранено е влизането на пътни превозни в насрещно движение“ след кръстовището.

„Превозните средства, които преди кръстовището се намират в средната лента, трябва след него да продължат в лявата, а тези, които се намират в дясната лента, трябва да се изместят и да продължат в средната. Обаче това водачите не го разбират и започват да се блъскат един в друг“, допълни експертът.

Маркировката няма да бъде премахната.

Сподели:
Бомба x
СЛАДКО ОТМЪЩЕНИЕ! Няколко начина да го накараш да съжалява, че вече не сте заедно СЛАДКО ОТМЪЩЕНИЕ! Няколко начина да го накараш да съжалява, че вече не сте заедно
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО)
ново
Днес: 59
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това