ШУБЕ ТРЕСЕ "ПРОМЯНАТА"! Кирил Петков от Копривщица: Симпатизантите са ни бесни, още не са ни простили за... (СНИМКИ)

Акценти

ШУБЕ ТРЕСЕ "ПРОМЯНАТА"! Кирил Петков от Копривщица: Симпатизантите са ни бесни, още не са ни простили за... (СНИМКИ)

285157
на 01.05.2024
ШУБЕ ТРЕСЕ ПРОМЯНАТА! Кирил Петков от Копривщица: Симпатизантите са ни бесни, още не са ни простили за... (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Голям страх тресе "Промяната", че ще се срине на предсрочните парламентарни избори в началото на следващия месец. Въпреки че предизборната кампания започва официално чак на 9 май, харвардската формация за пръв път предприема мащабно национално турне, в което прави планове да обикаля даже села и паланки, за да агитира българите да гласуват за тях.

препоръчано

За пред симпатизантите си Петков дава вид, че не се страхува от прогнозите на социолозите, които прогнозират разлика от близо 10 процента с ГЕРБ-СДС, но действията на "Промяната" издават точно обратното. Пред камерен състав премина днешното партийно събитие в Копривщица, а след неговия край Кирил Петков и Никола Минчев се отправиха към втора среща с актива си за деня.

"40 дни ще обикаляме всеки ден различен град. Даже днес сме в два града. От тук отиваме в Перник", призна бившият премиер пред не повече от 30 души, които бяха дошли да гледат предизборната презентация на "Промяната".

А тя явно взе да втръсва и на самите симпатизанти на ПП, които от среща на среща все повече намаляват като численост. В Копривщица даже се наложи Найо Тицин да седне сред хората, за да прави масовка и да няма празни столове (виж долу - б.р.). 

Петков призна, че огромна част от избирателите на ПП са им ядосани за сглобката с ГЕРБ. 

"Още не са ни простили. Казват ми непрекъснато, че чувството, което са изпитали от това, че седнахме на масата с ГЕРБ, е дълбока обида. "Не си дадохме нашия глас, за да ви видим заедно с ГЕРБ", ми казват. Но ние на 17 март ви показахме, че не сме готови на ротация на премиери без реформи и не ви предадохме. Извиняваме се, но сме горди, че нито едно решение не беше взето на базата на страх, зависимост или алчност", заоправдава се Петков.

Той каза още, че не може да обещае на актива си 121 депутати в новото Народно събрание. "Това е невъзможно", чистосърдечно си призна бившият премиер. Според прогнози в 50-ия парламент коалицията ППДБ ще има не повече от 50 народни представители.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 78
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК