ШУМ ИЗ ЪНДЪГРАУНДА: Затворът се пълни с ВИП-престъпници - след Брендо още един знаков гангстер се предава до седмици...

Акценти

ШУМ ИЗ ЪНДЪГРАУНДА: Затворът се пълни с ВИП-престъпници - след Брендо още един знаков гангстер се предава до седмици...

182083
на 14.07.2024
ШУМ ИЗ ЪНДЪГРАУНДА: Затворът се пълни с ВИП-престъпници - след Брендо още един знаков гангстер се предава до седмици...
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Вече 12 години беглецът от правосъдието Пламен Галев е неуловим за Интерпол, при все, че е издирван с червена бюлетина. Той обаче възнамерявал да се предаде на българските власти по примера на Евелин Банев-Брендо, издава високопоставен източник от МВР.

препоръчано

Гангстерът от разпадналия се тандем Братя Галеви в момента договаря условията, при които да се предаде доброволно на правоохранителните органи. Договорката върви през секретна кореспонденция с хора от спецслужбите.

Преговорите били доста напреднали и се очаква развръзката да е до няколко седмици. Предположенията са, че Пламен Галев е решил да излежи присъдата си от 2012 г. като лидер на банда за рекет и изнудване, въпреки че се смяташе, че ще устиска до изтичане на абсолютната й 10-годишна давност. За негово съжаление, всяко едно действие по казуса, например писмо до чужда полицейска служба, се счита ново начало на този период от 10 години. Затова така лелеяната давност излиза от сметката, която трябва да бъде платена с престой зад решетките, коментира източникът.

В началото на юни 2023 г. българската правораздавателна система и правоохранителни органи получиха звучна плесница, нагледно демонстрираща неспособността им да изпълняват ефективно своите ключови за държавното управление задължения.

На 1 юни вечерта изненадващо стана ясно, че на българска територия е починал внезапно Ангел Христов-Геле, който е единият член от дупнишкото криминално дуо Братя Галеви. Заедно с партньора си в подземния бизнес Пламен Галев (публично известно е, че нямат роднинска връзка).

54-годишният ексслужител на специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) се издирва с червена бюлетина на Интерпол, след като през 2012 г. двамата получиха ефективни присъди за рекет и изнудване. Броени часове преди да чуят присъдата си, да бъдат задържани и вкарани в затвора, "братята" изненадващо изчезнаха под носа на МВР и повече от десетилетие местонахождението им не беше ясно.

Дълги години двамата "бизнесмени" неофициално се приемаха за местните феодали в Дупница. Така съдружникът на Пламен Галев изненадващо беше обявен за мъртъв от семейството си. Според смехотворната версия, поддържана от роднините му и спусната в медийно обръщение от отец Георги Паликарски, издирваният от 12 години мафиот се споминал от инфаркт в имението си в Ресилово, тъй като се развълнувал при срещата със семейството си.

Часове преди да умре, Ангел Христов се прибрал тайно в България, планирайки да се предаде на властите на следващия ден, писа "Уикенд".

Мистерията със смъртта на Ангел Христов и до днес не е разплетена, като от МВР не знаят кога точно брат Галев се е прибрал в България и откъде е влязъл в страната. На 8 юни 2023-та Ангел Христов беше погребан в затворен ковчег, а опелото в храма "Свети Георги" беше отслужено от отец Георги Паликарски, който през годините се утвърди като един от най-верните хора на дупнишките мафиоти.

Още тогава се появи информацията, че Ангел Христов се е прибрал тихомълком с чужд паспорт година и половина по-рано, тъй като е бил болен от рак и е искал да си отиде сред близките си.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува: Вече е ясно, че нито Денков, нито Василев и Петков стават за премиери и министри (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува: Вече е ясно, че нито Денков, нито Василев и Петков стават за премиери и министри (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 114
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК