Щастливият Керкез: Ботев Пловдив се завръща на картата на Европа

Футбол

Щастливият Керкез: Ботев Пловдив се завръща на картата на Европа

9810
на 12.07.2024
Щастливият Керкез: Ботев Пловдив се завръща на картата на Европа
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Старши треньорът на Ботев Пловдив - Душан Керкез, остана щастилв след страхотната победа с 2:1 над Марибор в първи двубой от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Наставникът обаче предупреди, че оттук нататък ще става все по-трудно за "канарчетата".

препоръчано

“Това е Европа, когато играеш подобни двубои с подобен съперник трябва да си внимателен. Става дума за два двубоя, мислим в перспектива, а и не рискувахме. След като отбелязахме попадение, бяхме малко стресирани за период от 10 минути.

През второто полувреме се чувствахме по-свободни, а младите ни футболисти бяха готови за този мач. Никола Илиев ни помогна много, точно това търсихме, когато той влезе в игра. Искам да благодаря на всички фенове, защото атмосферата беше страхотна. Радвам се, че ги зарадвахме. От тук нататък всичко ще бъде трудно. Марибор е страхотен тим със страхотен треньор“, започна Керкез.

“Не е лесно да играеш за Ботев Пловдив с тези очаквания и на тази атмосфера, защото ако направиш грешка, е много трудно да се върнеш. Йосип Иличич е страхотен футболист, той играе в Серия А, беше в Германия на UEFA EURO 2024, но и ние имаме класни състезатели. Показахме, че можем да бъдем едно цяло“.

“Работихме много на трансферния пазар, за да прибавим най-добрите играчи. Новите се нуждаят от адаптация. Стъпка по стъпка всичко ще си дойде на мястото“.

“Още преди двубоя казах, че Марибор е фаворит, защото дълги години играе квалификации и също в групите на евротурнирите. Ботев Пловдив постепенно се завръща на картата на Европа. Имаме малко повече шанс, отколкото имахме в началото на двубоя. Трябва да се пазим от грешките в реванша“, призна Душан Керкез.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 59
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК