Щатите наложиха тежки финансови санкции на Венецуела

Америка

Щатите наложиха тежки финансови санкции на Венецуела

7532
на 26.08.2017
Щатите наложиха тежки финансови санкции на Венецуела
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Съединените щати наложиха тежки финансови санкции на Венецуела, съобщава БТА. Подписаният днес от президента Доналд Тръмп указ за наказателните мерки е свързан с драматичното засилване на напрежението между Вашингтон и Каракас и изострянето на кризата в южноамериканската страна.

препоръчано

Забранява се на американските банки да сключват нови финансови споразумения с венецуелското правителство и държавния петролен гигант "Петролеос де Венесуела".

Белият дом подчерта, че наказателните мерки са "внимателно насочени, за да спрат достъпа на диктатурата на президента Николас Мадуро до критично важен източник на финансиране с цел поддържане на нелегитимното му управление, защита на финансовата система на Съединените щати от съучастие в корупцията във Венецуела и обедняването на венецуелския народ".

Санкциите позволяват оказването на хуманитарна помощ.

Наказателните мерки забраняват купуването на нов дълг на венецуелското правителство и държавната петролна компания, сделките с някои по-рано емитирани облигации и изплащането на дивиденти на венецуелското правителство. Те обаче не прекъсват американския внос на венецуелски петрол, което е от жизненоважно значение за и за венецуелската икономика, и за американски петролни рафинерии.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК