ЩЕТА В БЮДЖЕТА: Зейна дупка от половин милиард след среднощния ПАНАИР на ИТН и "Възраждане"

ГОРЕЩО

ЩЕТА В БЮДЖЕТА: Зейна дупка от половин милиард след среднощния ПАНАИР на ИТН и "Възраждане"

104299
преди 4 часа
ЩЕТА В БЮДЖЕТА: Зейна дупка от половин милиард след среднощния ПАНАИР на ИТН и Възраждане
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Дупка от половин милиард лева зейна в националния бюджет след саботаж на "Възраждане" и ИТН в Народното събрание да бъдат приети ключови проекто решения, свързани с българската енергетика.

препоръчано

Предложената от Министерски съвет актуализирана Пътна карта за климатична неутралност на Република България и проекта за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост в частта REPowerEU не бяха гласувани в зала, след като депутатите на двете парламентарни групи окупираха трибуната и осуетиха нормалното протичане на последното преди предизборната кампания заседание. 

"Това беше един лош ден за българската енергетика. Всички станахме свидетели на цирка, който определени политически субекти устроиха в българския парламент и осуетиха един половин милиард да отиде при българските миньори", заяви бившият енергиен министър в правителството "Борисов 2" - Теменужда Петков.

Този ресурс, който щяхме да получим безвъзмездно от Европейския съюз, сега трябва да бъде осигурен от националния бюджет на България.

"Хубаво е тези партии, които демонстрираха псевдозагриженост за българските миньори, да кажат от къде ще дойдат тези средства, от какво ще се лишим и кого ще лишим от този половин милиард, за да осигурим въднаграждения на миньорите.

Това е демострация на абсолютно незаинтересованост за българската енергетика и миньорите, които бяха заблудени тотално", добави Петкова.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 50
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК