Ще ни чипират ли с ваксините

Лична драма

Ще ни чипират ли с ваксините

89791
на 16.12.2020
Ще ни чипират ли с ваксините
Автор:   ПИК

Когато преди шест месеца се говореше за ваксина против коронавируса, това ни изглеждаше като нещо далечно и непостижимо. Ето обаче, че се случи. Ваксина вече има и то не една, а няколко. Предстои ваксинация на целия свят. Поправка – на целия цивилизован и разумен свят. И тук е мястото да се самоопределим като народ, да си зададем въпроса ние към кого принадлежим.

От месец-два у нас в социалните мрежи се води някаква дива балканска българска кампания срещу ваксинирането. Сега стана ясно защо сме били толкова години на последно място например по употреба на противогрипната ваксина. Която у нас се поставя на пренебрежимо малко хора спрямо Европа. И затова грипът редовно води до епидемични взривове, противогрипни ваканции и т. н. Щели да ни чипират посредством ваксината, не било добре по време на епидемия да се ваксинира, не били проучени добре страничните ефекти. И в същото време ревем, че ни били затворили, че бизнесите ни фалират, че помощите от държавата са малки, почти нищожни. Възхищаваме се на китайците, които били се справили с вируса, но не си даваме сметка, че това е станало с брутални ограничителни мерки, че сега там ще си ваксинират хората повсеместно, за да ликвидират опасността. И ние ще им се възхищаваме, но когато трябва да вземем решение, се дърпаме. Вероятно това е единственият път за борба със злото.

Провалихме се като народ в спазването на мерките, дано да не допуснем сега да се провалим във ваксинацията. Иначе ще се влачим така с години. Между другото, уплашени от вероятността да караме едновременно и грип, и коронавирус, тази година за първи път оползотворихме всички противогрипни ваксини. Е, случи ли се нещо необичайно?
 
Иван Асенов, София

препоръчано
Сподели:
Бомба x
Какво искат жените в леглото Какво искат жените в леглото
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО)
ново
Днес: 33
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това