ЩЕ СТАНЕ ЛИ СТРАШНО? Експерт с прогноза: “Хизбула“ започва партизанска война в Европа

Акценти

ЩЕ СТАНЕ ЛИ СТРАШНО? Експерт с прогноза: “Хизбула“ започва партизанска война в Европа

72501
преди 4 часа
ЩЕ СТАНЕ ЛИ СТРАШНО? Експерт с прогноза: “Хизбула“ започва партизанска война в Европа
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

“Хизбула“ е обезглавена и обезкървавена след брилянтно проведената военна операция на Израел, но все още не е загубила напълно своите съпротивителни сили, а това, което е по-опасно за нас европейците, е, че може да започне партизанска война на нашия континент. Това каза по Би Ти Ви бившият заместник-външен министър Милен Керемедчиев.

препоръчано

“Хасан Насрала, който бе убит при ударите в Ливан през последните дни, беше човекът, който даде зелена светлина за атентата в Сарафово, а той бе сред най-големите в Европа. Такъв тип отмъщения заради убийството му е много вероятен и е много по-постижим за обезкървената и обезглавена “Хизбула““, добави той.

“Между оцелелите командири на „Хизбула“ вече няма никаква комуникация. Цялото военно ръководство на групировката е унищожено. Затова ще има и сухопътна операция. Израел може много бързо да навлезе в ливанската територия“, коментира Керемедчиев.

“Тази военна операция на Израел ще влезе в учебниците и ще изучава от специалните служби по целия свят, защото има сблъсък на армия, която оперира с прийоми от миналото, с остарели ракети, с пейджъри срещу въоръжена със съвременни средства войска. Израел показа какви ще са военните операции в бъдещето“, добави той.

“Има още няколко стъпки, които израелската армия ще трябва да предприеме. Най-вероятно войната ще завърши със сухопътна операция“, прогнозира той.

“Операцията с пейджърите прозвуча малко смехотворно, но става въпрос за изваждане от строя на над 3000 командири. В момента, в който тези устройства гръмнаха, тези хора, тръгнаха да търсят помощ, т.е. излязоха от своите скривалища. По този начин израелската армия разбра тяхното местоположение. Последваха въздушни атаки на израелските ВВС в кварталите, където са се крили тези ръководители“, обясни експертът. 

“Убийството на Насрала е голям успех за израелската армия. Той се бе превърнал в “Хизбула“, най-влиятелният политически лидер в Ливан беше. Няма червени линии, които тя да не прекрачи“, подчерта той.

“САЩ стават все по-ангажирани с този конфликт. Затова и Иран не желае точно сега пряка конфронтация с Израел. Определени клетки в Израел и в Европа може да бъдат активирани. Може израелски компании и мисии да станат цели“, предупреди бившият заместник-министър. 

Според него хутите не са противник, който трябва да бъде подценяван. Видяхме, че те успяха да спрат цялото корабоплаване през Червено море, каза още той.
 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния ден на септември: Овните да не пътуват, пари за Девите и Везните САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния ден на септември: Овните да не пътуват, пари за Девите и Везните
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК