Южна Корея два пъти настоявала Виолета Сечкова да стане почетен консул

Акценти

Южна Корея два пъти настоявала Виолета Сечкова да стане почетен консул

56790
на 14.01.2021
Южна Корея два пъти настоявала Виолета Сечкова да стане почетен консул
Автор:   ПИК

Република Корея два пъти е настоявала с ноти Виолета Сечкова да стане неин почетен консул, посочват от българското Министерство на външните работи.

препоръчано

По повод решението на правителството от 13 януари да направи бившата телевизионна водеща почетен консул на далекоизточната държава в Пловдив, МВнР уточнява, че Южна Корея е изпратила ноти първо на 9 юли 2020 г., а след това на 29 октомври 2020 г. Първият път документите са били върнати заради дребни неточности - пропуски за данните за кандидатката, за консулския ѝ окръг и за адреса на нейната канцелария. 

Нотите са подписани от министъра на външните работи на Република Корея Канг Кьонг-хуа, която пише до Външно, че има "пълно и специално доверие в способностите и почтеността" на Виолета Сечкова.

Почетни (нещатни) консулски длъжностни лица на Република България в чужбина могат да бъдат български граждани или граждани на други държави. За своята дейност почетните консулски длъжностни лица на Република България в чужбина не получават възнаграждение от държавата. Почетните ни консули не могат да изпълняват едновременно функциите на почетни консулски длъжностни лица на друга държава. Въпросните лица се назначават и се освобождават от Министерския съвет по предложение на министъра на външните работи.

Сподели:
Бомба x
Какво искат жените в леглото Какво искат жените в леглото
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО)
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това