Южна Корея и САЩ осъдиха новия договор между Русия и Северна Корея

Европа

Южна Корея и САЩ осъдиха новия договор между Русия и Северна Корея

8042
на 21.06.2024
Южна Корея и САЩ осъдиха новия договор между Русия и Северна Корея
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Външните министри на Южна Корея и Съединените щати осъдиха новия договор между Русия и Северна Корея като сериозна заплаха за регионалния мир и стабилност, обяви официален Сеул.

препоръчано

В телефонен разговор Чхо Тхе-юл и Антъни Блинкен са обсъдили възможните отговори на пакта и са се договорили да наблюдават ситуацията отблизо, предаде БНТ.

Държавният секретар е изразил подкрепата на Вашингтон за ответните действия на Южна Корея на договореностите между Москва и Пхенян.

Русия и Северна Корея се ангажираха с взаимно оказване на незабавна военна помощ в случай на нападение срещу една от страните. Външният министър на Юга е подчертал, че помощ за укрепване на военния потенциал на Севера е нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност.

Официален Сеул обяви, че ще преразгледа възможността за въоръжаване на Украйна в отговор на договора между Москва и Пхенян.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК