Южна Корея стартира производството на „Спутник V“ през май

Азия

Южна Корея стартира производството на „Спутник V“ през май

2524
на 20.04.2021
Южна Корея стартира производството на „Спутник V“ през май
Автор:   ПИК

Южна Корея започва производството на „Спутник V“ през май, съобщава агенция Yonhap, като се позовава на източници.

препоръчано

Руският фонд за директни инвестиции (РФДИ) се съгласи компанията GL Rapha да произведе 150 милиона дози от ваксината, а след това сключи споразумение с консорциум, ръководен от южнокорейската компания, за производството на още 500 милиона дози. Всички ваксини ще бъдат изнасяни, отбелязва агенцията, тъй като „Спутник V“ все още не е одобрена в страната.

На 15 април РФДИ обяви, че е подписал споразумение за трансфер на технологии с консорциума. Пробна партида ваксини вече е предадена на руската страна, допълва „Труд“.

На 16 април е подписано споразумение с консорциум, ръководен от Huons Global. В този случай обемът на производството, който ще започне през август, не е разкрит, но компанията е в състояние да произвежда около 100 милиона дози на месец.

Сподели:
Бомба x
СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 44
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това