Юлиян Попов отряза втория лифт на Банско

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Юлиян Попов отряза втория лифт на Банско

8163
на 19.03.2013
Юлиян Попов отряза втория лифт на Банско
Автор:   Ива Оприкова

Получил покана за министър, докато вечерял кебапчета в Букурещ

Новият екоминистър Юлиан Попов няма да подпише решението за утвърждаване на новия план за разширяване на ски-зоната в Банско. "Ще събера всички страни, за да изслушам позициите", каза екоминистърът пред Би Ти Ви. Попов заяви, че няма да реши окончателно спора за разширяването на ски-зоната в Банско между местните граждани и екологичните организации. По думите му, в основата на този проблем са несъвършенства, залегнали в първоначалния концесионен договор. Служебният екоминистър обаче има амбицията да разговаря с всички засегнати страни, а преди края на мандата си да ги срещне. „Въпросът за шистовия газ няма да бъде „горещият  картоф” в моите ръце през следващите три месеца”, каза Юлиан Попов, но подчерта, че към въпроса за енергийната независимост не трябва да се подхожда „националистически”. Министърът изтъкна, че е привърженик на фиксираните мандати. По думите му, от 1997 г. България се развива стабилно именно защото правителствата са довършвали 4-годишните си мандати. Затова според Юлиан Попов след изборите на 12 май трябва да се формира кабинет, за да се осигури политическа стабилност. Екоминистърът в служебния кабинет разказа, че живее в Лондон със съпругата си и двете си деца, които са на 15 г. и 16 г. Член е на Управителния съвет на фондация „Елизабет Костова” и на Борда на директорите на Американския университет в Благоевград, бил е сред създателите на Нов български университет. Той разказа, че е бил поканен за поста в служебния кабинет, докато вечерял кебапчета в един ресторант в румънската столица Букурещ. След като изнесъл лекция на енергиен форум на високо равнище, му звъннали от президентството. Юлиан Попов първо се обадил на съпругата си, която го подкрепила в решението му. Юлиан Попов е казал „да“ на следващия ден и се е отказал от британското гражданство.
препоръчано
Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 66
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК