Юнионистката партия в Северна Ирландия с нов лидер

Европа

Юнионистката партия в Северна Ирландия с нов лидер

1628
на 16.05.2021
Юнионистката партия в Северна Ирландия с нов лидер
Автор:   ПИК

Едуин Пуутс беше избран за лидер на севенроирландската Демократична юнионистка партия. Той ще наследи Арлийн Фостър, която обяви, че се оттеля като лидер и първи министър на Северна Ирландия след вътрешнопартиен бунт.

препоръчано

55-годишният Пуутс, който е заемал няколко отговорни поста, а в момента е министър на земеделието на Северна Ирландия. Негов съперник за лидерското място на юнионистката партия бе сър Джефри Доналдсън, който е лидер на парламентарната група в британската Камара на общините.

Надпреварата е била много оспорвана, след като стана известно, че при тайното гласуване 19 души са подкрепили Пуутс срещу 17 за Доналдсън, пише "Монитор".

Интересното при избора на Пуутс е, че той смята да остане министър на земеделието и да не става първи министър на Северна Ирландия, като номинира за този пост друг кандидат на Демократичната юнионистка партия.

Сподели:
Бомба x
ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос
ново
Днес: 163
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това