Юнкер категоричен: ЕС не е във война с Италия

ЕС

Юнкер категоричен: ЕС не е във война с Италия

5908
на 26.11.2018
Юнкер категоричен: ЕС не е във война с Италия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Няма война между ЕС и Италия, категорично заяви днес председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Това той направи във връзка със спора около плановете на Рим, който възнамерява да направи по-големи разходи догодина, предаде ДПА.

препоръчано

"Дадох много ясно да се разбере, че не сме във война с Италия. Аз съм свързан с Италия през целия си живот, защото съм израснал с млади италианци, имигранти", заяви Юнкер.

В навечерието на срещата на върха Юнкер беше домакин на вечеря, на която присъства италианският премиер Джузепе Конте, който след като си тръгна изрази надежда Италия да избегне наказателни действия на ЕС.

Остава обаче неясно как Италия възнамерява да избегне наказание от ЕС, тъй като Конте отново заяви, че основните точки от италианския бюджет не подлежат на повторна дискусия, отбелязва "Новини.бг".

Еврокомисията може да наложи сериозни финансови глоби на Италия, защото намерението на Рим да повиши бюджетния дефицит за 2019 г. противоречи на правилата в еврозоната

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 29
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК