Юнкер свиква Лидерска среща за бежанския поток

СВЕТЪТ ДНЕС

Юнкер свиква Лидерска среща за бежанския поток

3785
на 24.10.2015
Юнкер свиква Лидерска среща за бежанския поток
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер свиква Лидерска среща на високо равнище на 25 октомври за бежанския поток по маршрута през Западните Балкани.

препоръчано

Срещата ще се проведе на ниво държавни и правителствени ръководители между 16.00 и 19.00 часа (17.00 – 20.00 часа българско време ) в Брюксел и ще бъде последвана от работна вечеря в централата на Европейската комисия. Целта на срещата е да се договорят общи оперативни действия, които да се приложат незабавно.

На Лидерската среща ще присъстват държавните или правителствени ръководители на Австрия, България, Хърватия, бившата югославска република Македония, Германия, Гърция, Унгария, Румъния, Сърбия и Словения. Председателят на Европейския съвет, люксембургското председателство на Съвета на ЕС, Върховният комисариат на ООН за бежанците също са поканени на лидерската среща. Европейската служба за подкрепа в областта на убежището (EASO) и Европейската агенция за управление на оперативното сътрудничество по външните граници на страните членки на Европейския съюз (Frontex) също ще бъдат представени на срещата. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (НА ЖИВО)
ново
Днес: 78
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК