Ядем фалшиво сирене и мляко, държавата бездейства

Лична драма

Ядем фалшиво сирене и мляко, държавата бездейства

26013
на 25.09.2024
Ядем фалшиво сирене и мляко, държавата бездейства
Автор:   "Ретро"

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Болезнено тревожни новини за всеки българин, свързани с качеството на храните, които ядем, бяха изнесени преди дни от медиите. Нараства производството на имитиращи продукти. Вече никой не е сигурен какво яде, когато си закупи сирене, мляко, кашкавал. Много често в тях млякото по-скоро отсъства или го има в минимални количества. За пенсионерите това може да се окаже фатално, но със сигурност такива продукти увреждат организма на всички – от невръстните бебета до старите хора. В медиите и в интернет вече се появяват призиви за забрана на производството и реализацията на пазара на имитиращи продукти, а тяхното производство да се криминализира.

препоръчано

Оказва се, че киселото мляко е наблъскано със соев лецитин, който буквално извежда от организма калция и другите полезни вещества в него. Кашкавалите и сирената пък са царството на палмовите мазнини, които задръстват организма и на стари, и на млади. Всички знаем, че малотрайните колбаси съдържат всичко друго, но не и месо. То си го и пише на етикетите, където с микроскопични буквички е изписано съдържанието – основно сланини и така наречените консерванти, отбелязвани със знака Е. Ако си направи човек труда да разчете етикета под силно увеличителна лупа, ще разбере, че пилешките и телешките колбаси и пастети съдържат основно свинска сланина, гарнирана с няколко консерванта. Ами плодовете и зеленчуците по пазарите? Хора, податливи на алергични реакции, са предупредени от лекарите и знаят, че не трябва да вкусват от тях, защото са наблъскани догоре с нитрати. Ръжените и типовите хлябове пък се правят от обикновено брашно с добавени към него оцветители.
Докога ще продължава това безобразие и безхаберие от страна на държавата? И да не ни проповядват идеята, че държавата сме ние, гражданите. Как Иван гражданинът да спре имитиращия продукт, фалшивия колбас, нитратния плод или зеленчук? Може да стори това само държавната машина, ако реши да се задейства със силата си. Тя обаче на го прави, корупцията я е прояла до дъно. И това е най-голямото прегрешение, граничещо с престъпление на всички политици вкупом от началото на прехода – посегателството върху храната на народа!
 
Тодор Михайлов, Варна

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 26 септември: Кариерно израстване за Овена и Лъва, Близнаците да са внимателни с близките си САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 26 септември: Кариерно израстване за Овена и Лъва, Близнаците да са внимателни с близките си
ПИК TV x
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! Свикаха извънреден председателски съвет заради бунта в пленарна зала ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! Свикаха извънреден председателски съвет заради бунта в пленарна зала
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК